Κριτική

Ο Προστάτης

Από -

Ο Λίαμ Νίσον αυτού του μήνα είναι ένας πρόσφατα χηρεύσας πρώην πεζοναύτης, ο οποίος αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη στις τράπεζες φάρμα του στην Αριζόνα, πολύ κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα. Πριν όμως η εύλογη αγανάκτησή του απέναντι στην καπιταλιστική αναλγησία ξεχειλίσει, μια Μεξικάνα και ο ανήλικος γιος της θα πέσουν στις ρόδες του αγροτικού του, καταδιωκόμενοι από μουτρωμένους, κακότροπους και οπλισμένους συμπατριώτες τους. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι ενός πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών τούς έχουν βάλει στο μάτι, ο ήρωάς μας θα μπει εκών άκων στη μέση και αφού υποσχεθεί στην ετοιμοθάνατη μητέρα πως θα παραδώσει το μικρό στους συγγενείς του στο Σικάγο, θα τραπεί καταδιωκόμενος σε φυγή.

Πρόκειται βέβαια για άλλη μια ετοιμοπαράδοτη περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Ιρλανδού σταρ, ο οποίος αυτήν τη φορά δοκιμάζει να συνδυάσει τα πιστολίδια με ταξιδιάρικη, road movie διάθεση και λίγο περισσότερο διάλογο. Όλα το ίδιο κονσερβοποιημένα, αναποφάσιστα ανάμεσα στη σοβαροφάνεια ενός σχηματικού (μελο)δράματος χαρακτήρων και τις κλισαρισμένες υπερβολές ενός μουλτιπλεξάδικου action thriller.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Τζέικομπ Πέρεζ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Κάθριν Γουίνικ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.