Φεστιβάλ

Ο Μπέλα Ταρ έρχεται στην Ελλάδα

Από -

Την ευκαιρία για ένα σπάνιο τετ-α-τετ με έναν εκ των σπουδαιότερων Ευρωπαίων σκηνοθετών προσφέρει το επερχόμενο 25ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (19-28/7).

Ο Μπέλα Ταρ, σκηνοθέτης αριστουργημάτων όπως τα «Κολαστήριο» (1988), «Οι Αρμονίες του Βερκμάιστερ» (2000) και το διάρκειας επτάμιση ωρών έπος «Satantango» (1994), θα επισκεφτεί την Καλαμάτα με αφορμή την προβολή των «Αρμονιών» και της τελευταίας συγκλονιστικής ταινίας του «Το Άλογο του Τορίνο» (2011). Συγκεκριμένα, οι ταινίες θα προβληθούν στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας (25-26/7, 22.00), ενώ πριν την προβολή τις 26ης Ιουλίου, ο Ταρ θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Ο Ταρ είχε ανακοινώσει πως το «Άλογο του Τορίνο» θα ήταν η τελευταία ταινία της καριέρας του, όμως αυτό το καλοκαίρι ο Ούγγρος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει ένα νέο ντοκιμαντέρ του στο φεστιβάλ της Βιέννης με τίτλο «Missing People». Η ταινία θα αποτελέσει κομμάτι ενός ευρύτερου installation, με θέμα την ίδια τη Βιέννη. Ελπίζουμε να μιλήσει για αυτό στην Καλαμάτα, και γιατί όχι, να δούμε σύντομα τη νέα του παραγωγή και στην Ελλάδα.