Θέμα

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μέσα από τα soundtracks του

Από -

Η αξία της μουσικής παρακαταθήκης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι αδιαμφισβήτητη, ο μουσικοσυνθέτης όμως αφήνει πίσω του ακόμα ένα μικρό σε αριθμό αλλά εξαιρετικά επιτυχημένο πέρασμα από τον κινηματογράφο.

Η αρχή έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ο σκηνοθέτης Νίκος Ζαπατίνας («Το Φιλί της Ζωής», «Ο Ηλίας του 16ου») τον προσκάλεσε να γράψει τη μουσική για την κωμωδία «Ένας & Ένας» (2000). Το αποτέλεσμα ήταν πέντε κομμάτια εκ των οποίων το διάσημο σήμερα «Έλα Ψυχούλα Μου (Στο Τραγούδι Της Κάθριν)».

Εύλογα ο Ζαπατίνας συνεργάστηκε αμέσως μετά ξανά με τον Μαχαιρίτσα, αυτήν τη φορά για την ταινία «Εφάπαξ» (2001) με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Εβελίνα Παπούλια. Ο μουσικός τότε φώναξε τον Γιάννη Κότσιρα για τα φωνητικά και μαζί ερμήνευσαν το ομώνυμο κομμάτι της ταινίας.

Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του Μαχαιρίτσα, μετά το «Έλα Ψυχούλα Μου», ήρθε το 2009 χάρη στο ομότιτλο τραγούδι της ταινίας «Πεθαίνω για Σένα» του Νίκου Καραπαναγιωτίδη. Σε στίχους του Γιάννη Μαύρου και της Ελένης Ράντου, το κομμάτι χάρη και στην ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη, γνώρισε τέτοια επιτυχία που έπειτα αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των ζωντανών του εμφανίσεων.

Σχετικά Θέματα