Νέα

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει σε γυρίσματα

Από -

Το 2018 ήταν μια χρονιά αρνητικών εξελίξεων για τον Γούντι Άλεν, καθώς είδε να ανακινείται ξανά η υπόθεση κακοποίησης της θετής του κόρης και ταυτόχρονα μια σειρά πρωτοκλασάτων πρωταγωνιστών του να αποκηρύσσουν τις ταινίες που έκαναν μαζί.

Ανάμεσά τους και οι συντελεστές της τελευταίας του δουλειάς, το παραγωγής Amazon «A Rainy Day in New York», το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Η ταινία ήταν μέρος ενός συμβολαίου τεσσάρων ταινιών της εταιρίας με τον Άλεν, με την Amazon όμως να αποφασίζει να μη συνεχίσει τη συνεργασία της με το σκηνοθέτη. Η απάντηση του τελευταίου ήταν να ασκήσει μήνυση για παραβίαση της συμφωνίας διεκδικώντας 68 εκατ. δολάρια.

Ο Γούντι Άλεν στα γυρίσματα του «A Rainy Day in New York» με τους Τιμοτέ Σαλαμέ και Σελένα Γκόμεζ
Ο Γούντι Άλεν στα γυρίσματα του «A Rainy Day in New York» με τους Τιμοτέ Σαλαμέ και Σελένα Γκόμεζ

Απτόητος ο 83χρονος Νεοϋορκέζος δημιουργός βλέποντας πως στις ΗΠΑ οι ελπίδες του για να παραμείνει εν δράσει λιγοστεύουν, στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη και την Ισπανία, όπου η εταιρία Mediapro ανάβει το πράσινο φως για την επόμενη ταινία του. Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, συγκεκριμένα στις ταινίες «Vicky Cristina Barcelona» (2008) και «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (2011). Η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τη νέα δουλειά του Άλεν, εκτός από το ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία της.

Εκπρόσωπος της Mediapro δήλωσε μεταξύ άλλων για την απόφαση να δουλέψουν με το Άλεν:
«Με τον κύριο Άλεν έχουμε μια σχέση 10 χρόνων, και όπως συμβαίνει με κάθε ταινία που αναλαμβάνουμε, κρίνουμε το δημιουργό από τα έργα του. Τα πρότζεκτ μας έχουν μοναδική προσωπικότητα και καλύπτουν κάθε είδος καλλιτεχνικής έκφρασης, για αυτό και παραμένουμε προσηλωμένοι στην παραγωγή δημιουργικών καλοφτιαγμένων ταινιών για ένα παγκόσμιο κοινό».

Εάν θα ευδοκιμήσει η απόπειρα του Άλεν να συνεχίζει το σινεμά μένει να φανεί.

Σχετικά Θέματα