Νέα

Ο Γκάρι Όλντμαν «φρίκαρε» στα γυρίσματα του «Mank»

Το «Mank», η νέα ασπρόμαυρη και παραγωγής Netflix ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ («Fight Club», «Se7en»), μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα (υπομονή μέχρι τις 4/12), επί τη ευκαιρία όμως της πρεμιέρας της σε επιλεγμένες αμερικανικές αίθουσες, βγαίνουν στη δημοσιότητα ιστορίες από τα παρασκήνια.

Η υπόθεση του «Mank» αφορά την ταραχώδη ζωή του Χέρμαν Μάνκιεβιτς, στο ρόλο ο οσκαρικός Γκάρι Όλντμαν, δηλαδή το συν-σεναριογράφο του αριστουργηματικού «Πολίτη Κέιν» (Όρσον Γουέλς, 1941). Η δράση ξεκινά τη δεκαετία του '30, την περίοδο που ο Μάνκιεβιτς βίωνε ένα προσωπικό χάος καθώς πάλευε με τις καταχρήσεις, αλλά ταυτόχρονα έβαζε την υπογραφή του σε μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Total Film, ο βετεράνος ηθοποιός κάποια στιγμή ξέσπασε, όταν η τελειομανία του Φίντσερ τον έφτασε στα όριά του. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος μιας σκηνής στην οποία ο Μάνκιεβιτς εισβάλλει μεθυσμένος σε ένα πολυτελές πάρτι, ο Όλντμαν εξέφρασε γλαφυρά τη δυσαρέσκειά του όταν ο σκηνοθέτης ζήτησε ακόμα μία λήψη. «Ντέιβιντ, έχω κάνει αυτή τη σκηνή εκατό γα*****ες φορές!», φέρεται να είπε ο ηθοποιός, με τον Φίντσερ να απαντά αφοπλιστικά: «Ναι, το ξέρω, κι η επόμενη θα είναι η 101ή. Πάρτε αρχικές θέσεις!».

Πάντως, στο δημοσίευμα ο Φίντσερ παραδέχθηκε πως είναι εξαιρετικά απαιτητικός με το cast του, καθώς θέλει να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο σε όλα τα πλάνα. «Για αυτό προσλαμβάνεις εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους» είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Θέματα