Βίντεο

Ο Γιώργος Ζώης γυρίζει το «Touch me» για το Ίδρυμα Ωνάση

Από -

Ο σκηνοθέτης μιας σειράς βραβευμένων μικρού μήκους («Casus Belli», «8η Ήπειρος») και του μεγάλου μήκους ντεμπούτου «Interruption» Γιώργος Ζώης προστίθεται στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ «ENTER» του Ιδρύματος Ωνάση.

Μέσα σε 120 ώρες λοιπόν, όπως «απαιτεί» το πρότζεκτ,  ο Ζώης δημιούργησε το «Touch me». Ένα ρομαντικό φιλμ με ατμόσφαιρα ονείρου και sci-fi αισθητική, το οποίο εκθέτει το ασυναγώνιστο δέλεαρ της αφής σε μια συνθήκη όπου η επαφή είναι απαγορευτική. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Σε ένα μακρινό μέλλον που το νερό και ο αέρας είναι μολυσμένα και οι άνθρωποι απαγορεύεται να αγγίζονται, ένα κορίτσι και ένα αγόρι αποφασίζουν να πάνε σε μια παραλία».

Μαζί με τον Ζώη, το σενάριο συνυπογράφει η σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, η οποία πρόσφατα απέσπασε την Ίριδα καλύτερης μικρού μήκους ταινίες από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για το «Electric Swan», ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν οι χορευτές Δάφνη Αντωνιάδου και Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου. Όσοι θυμούνται το «Third Kind», μια από τις πιο πρόσφατες μικρού μήκους του Ζώη, θα προσέξουν πως στο «Touch me» χρησιμοποιούνται κουστούμια από την ταινία η οποία είχε κάνει πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Δείτε εδώ το «Touch me»:

Σχετικά Θέματα