Νέα

Ο Γιώργος Ζώης είναι ο νέος επικεφαλής προγράμματος του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ Δράμας

Τη θέση του επικεφαλή προγράμματος του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναλαμβάνει ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης.

Το ξεκίνημα της καριέρας του ταλαντούχου δημιουργού ξεκίνησε από τη Δράμα, καθώς το 2010 απέσπασε επτά βραβεία συνολικά, μεταξύ των οποίων και το Χρυσό Διόνυσο για την ταινία «Casus Belli». Ακολούθησε μια σημαντική διεθνής πορεία, με διακρίσεις και συμμετοχές σε κορυφαία φεστιβάλ του εξωτερικού. Η επόμενη μικρού μήκους του, «Τίτλοι Τέλους» (2012), βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου και έκανε μετέπειτα πρεμιέρα η «8η Ήπειρος» (2017), η τρίτη μικρού μήκους του Ζώη. Ένα χρόνο αργότερα σειρά είχε η Κρουαζέτ, όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά διεθνώς το sci-fi «Third Kind» (2018) στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Κανών. Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι το «Touch Me» (2020), που γυρίστηκε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ENTER» του Ιδρύματος Ωνάση. Στο ενδιάμεσο παρουσίασε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του «Interruption» (2015), ενώ τώρα βρίσκεται στην προετοιμασία της επόμενης ταινίας του με τίτλο «Arcadia».

Για την επιλογή του ως επικεφαλή προγράμματος, σχολιάζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχεται ο Γιώργος Ζώης στην ομάδα μας. Η εξωστρέφειά μας συνεχίζεται και ενισχύεται σημαντικά. Σήμερα, το Φεστιβάλ της Δράμας όχι μόνο είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά νιώθει την ανάγκη να απευθυνθεί και να επικοινωνήσει με όλους. Χωρίς γεωγραφικούς, φυλετικούς, και ηλικιακούς περιορισμούς. Χωρίς διακρίσεις. Το σινεμά φτιάχνεται από όλους, μιλάει για όλους, κρίνεται από όλους και απευθύνεται σε όλους. Οι ταινίες είναι μια ακόμα δικαιολογία για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και να έρθουμε λίγο πιο κοντά».

banner

Σχετικά Θέματα