Κριτική

Ο Γιατρός Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία

Από -

Ένα διάσημο γαλλικό θεατρικό το οποίο έχει εμπνεύσει αμέτρητες (κινηματογραφικές και τηλεοπτικές) κωμωδίες καταστάσεων διασκευάζεται εντελώς ξεπερασμένα, νοσταλγικά και γλυκανάλατα.

Από το «Chocolat» στο... «Καφέ της Χαράς», αμέτρητες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές κωμωδίες ηθών και καταστάσεων βασίζονται στις ιδέες του «Knock», θεατρικού έργου του 1923 γραμμένο από τον Ζιλ Ρομέν. Μεγάλη­ επιτυχία στις γαλλικές σκηνές, η οποία έχει μεταφερθεί και στο σινεμά, με τον σπουδαίο Λουί Ζουβέ να πρωταγωνιστεί μάλιστα σε δύο δια­φορετικές ταινίες, αυτή η διακριτικά σαρκαστική σάτιρα του λαϊκισμού αφορά έναν πρώην κακοποιό που καταφθάνει στο ειδυλλιακό Σαν Μορίς υποδυόμενος τον γιατρό. Ευειδής και με τους καλούς τρόπους, ο δόκτωρ Κνοκ γίνεται αγαπητός στους πάντες, τους οποίους πείθει πως είναι άρρωστοι χωρίς εκδηλωμένα συμπτώματα.

Το παρελθόν του όμως δεν αργεί να τον συναντήσει ξανά σε μια διασκευή η οποία, εντελώς ξεπερασμένα, νοσταλγικά και γλυκανάλατα, αποθεώνει τη γραφικότητα και την πολιτική ορθότητα, εξαφανίζοντας τη σκοτεινή πλευρά του ήρωα. Η ταινία όχι μόνο εξελίσσεται στη δεκαετία του ’50, αλλά μοιάζει να γυρίστηκε και την ίδια εποχή, υιοθετώντας συμπεριφορές κι επιστρατεύοντας παρεξηγήσεις που έχουν ήδη γίνει βαρετά τηλεοπτικά κλισέ.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • elsa πριν από 5 μήνες

    Πολυ όμορφη ταινια με χιούμορ και συγκίνηση.Θα το πρότινα για θερινό σινεμά