Νέα

Ο Φράνσις Φόρντ Κόπολα ετοιμάζει την ταινία της ζωής του

Από -

Λίγο πριν σβήσει 80 κεράκια, ο Φράνσις Φόρντ Κόπολα ανακοινώνει την προετοιμασία της νέας του ταινίας. Το «Megalopolis» είναι ένα πρότζεκτ που ο σκηνοθέτης σκέφτεται ήδη από το 2001, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Deadline.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν αρχιτέκτονα ο οποίος παλεύει να χτίσει τη δική του πόλη-ουτοπία μέσα στη Νέα Υόρκη, κόντρα στην κυρίαρχη ποπ κουλτούρα που αναπαράγει και εκπροσωπεί η πόλη, έχοντας και τον δήμαρχό της εναντίον του. Ο Κόπολα στοχεύει σε μία μεγαλεπίβολη παραγωγή, θυμίζοντας την «Αποκάλυψη Τώρα», με πολυάριθμο κάστ, στην οποία σκοπεύει να βάλει όλη τη μαεστρία που συγκέντρωσε σε περισσότερα από 50 χρόνια καριέρας. Ο ίδιος ευελπιστεί να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2019.

Πρώτα όμως έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία της τρίτης έκδοσης του «Αποκάλυψη Τώρα». Με τίτλο «Apocalypse Now: The Final Cut», η συγκεκριμένη βερσιόν θα προβληθεί στις 28 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, και είναι εκείνη που ο σκηνοθέτης θεωρεί πιο ικανοποιητική.

banner

Το «Final Cut» περιλαμβάνει σκηνές που είχαν αφαιρεθεί στο αρχικό μοντάζ εξαιτίας της υπερβολικά βίαιης φύσης τους, παρόλο που ο Κόπολα διαφωνούσε. Ακόμη και χωρίς αυτές, όμως, όταν κυκλοφόρησε η ταινία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τον ωμό τρόπο απεικόνισης της βίας. Σαράντα χρόνια μετά, ο Κόπολα αποφασίζει να κυκλοφορήσει μια πιο ολοκληρωμένη για εκείνον εκδοχή.