Κριτική

Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ

Από -

Storyboard artist στη «Νεκρή Νύφη» και το «Coraline», κατόπιν σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «ParaNorman», ο μόνιμος συνεργάτης του στούντιο Laika («Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές») Κρις Μπάτλερ αναλαμβάνει τώρα να γράψει και να σκηνοθετήσει μια «φωτεινότερη» και πιο εύληπτη παραγωγή σε σχέση με τα όσα έχει συνηθίσει η τολμηρή εταιρεία animation.

Αντλώντας έμπνευση από τον Ιούλιο Βερν, τους «Θησαυρούς του Σολομώντα» και τον «Χαμένο ορίζοντα», μας συστήνει τον μεγαλύτερο κυνηγό μυθικών τεράτων στον κόσμο, τον σερ Λάιονελ Φροστ, και την αποστολή που θα τον κάνει μέλος της διάσημης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου – την ανακάλυψη ενός γιγάντιου πιθήκου που ζει στη Βορειοδυτική Αμερική, του «χαμένου κρίκου» της εξέλιξής μας. Η έκπληξή του όμως θα είναι μεγάλη όταν τον συναντήσει και μάθει πως... αυτός του έγραψε το γράμμα που αποκάλυπτε την ύπαρξή του.

Ο Μπάτλερ μένει πιστός στα στάνταρντ μιας εξωτικής περιπέτειας με καλόκαρδο χιούμορ και διασκεδαστικούς χαρακτήρες. Ακολουθώντας το έξυπνο σενάριό του, αφηγείται με νεύρο, σκηνοθετεί επιδέξια και φυτεύει κάθε τόσο εύστοχα αντιρατσιστικά, φεμινιστικά και αντιαποικιακά μηνύματα.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2019. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.