Κριτική

Ο Επιβάτης

Από -

Ο Μάικλ ΜακΚόλεϊ είναι πρώην αστυνομικός και νυν οικογενειάρχης με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος εργάζεται ως ασφαλιστής. Την ημέρα που απολύεται από τη δουλειά του γνωρίζει στο τρένο, το οποίο παίρνει καθημερινά, μια μυστηριώδη γυναίκα που του προτείνει μια πανεύκολη δουλειά με υψηλότατη αποζημίωση. Μετά τον «Άγνωστο», το «Non-Stop» και τη «Νυχτερινή Καταδίωξη», Νίσον και Κολέ-Σερά συνεργάζονται σε άλλη μία περιπετειώδη αμερικανιά με καταιγιστικό αφηγηματικό ρυθμό κι εξωφρενικά αντι-ρεαλιστικό σενάριο.

Κρατώντας στο ένα χέρι το πιστόλι και στο άλλο την επιταγή, ο 66χρονος Λίαμ Νίσον προχωράει ακάθεκτος ως ο απόλυτος action hero της τρίτης ηλικίας, συνεργαζόμενος για τέταρτη φορά σε μια επταετία («Ο Άγνωστος», «Non-Stop», «Νυχτερινή Καταδίωξη») με τον αγαπημένο του Ζομ Κολέ-Σερά. Άλλη μία περιπετειώδης αμερικανιά με καταιγιστικό αφηγηματικό ρυθμό κι εξωφρενικά αντι-ρεαλιστικό σενάριο, ο «Επιβάτης» θέλει τον Ιρλανδό σκληροτράχηλο σταρ να υποδύεται έναν πρώην αστυνομικό και νυν οικογενειάρχη με οικονομικά­ προβλήματα, ο οποίος εργάζεται­ ως ασφαλιστής.

Την ημέρα που απολύεται από τη δουλειά του γνωρίζει στο τρένο, το οποίο παίρνει καθημερινά, μια μυστηριώδη­ γυναίκα που του προτείνει μια πανεύκολη δουλειά με υψηλότατη αποζημίωση. Φυσικά και θα τη δεχτεί, φυσικά και θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι φαίνεται αρχικά, φυσικά και όλες οι ευχάριστες ή δυσάρεστες –ανάλογα την περίσταση– συμπτώσεις θα έχουν ανεβεί στην ίδια διαδρομή, που τερματίζει με πανομοιότυπο (φυσικά!) τρόπο με εκείνο με τον οποίο ολοκληρώθηκαν και οι άλλες τρεις του χρυσοφόρου διδύμου.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης