Κριτική

Ο Διπλός Εραστής

Από -

Χιτσκοκικό θρίλερ πάνω στις σεξουαλικές φαντασιώσεις και στα ερωτικά παιχνίδια εξουσίας, το οποίο βυθίζεται σταδιακά όλο και βαθύτερα στο αλμοδοβαρικό στιλιζάρισμα, για να ξεφύγει τελικά στη φαιδρή υπερβολή.

Το «Lives of twins» του 1987 είναι ένα από τα μυθιστορήματα αγωνίας που έχει υπογράψει η παραγωγικότατη Αμερικανίδα Τζόις Κάρολ Όουτς με το ψευδώνυμο Ρόζαμοντ Σμιθ. Νευρώσεις, σεξ, πλαστές ταυτότητες και η σκοτεινή πλευρά διχασμένων προσωπικοτήτων γεμίζουν τις σελίδες του, την πλοκή των οποίων ο εξίσου ακάματος Φρανσουά Οζόν μετατρέπει σε ένα wannabe μοντέρνο χιτσκοκικό θρίλερ με ηρωίδα την Κλοέ. Μια ευαίσθητη νεαρή­ γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, που ερωτεύεται τον γοητευτικό ψυχαναλυτή της. Όταν οι δυο τους αρχίζουν να συζούν όμως, ανακαλύπτει πως εκείνος της κρύβει πολλά από το μυστηριώδες παρελθόν του.

Αυτό που ξεκινάει ως ατμοσφαιρικό παιχνίδι απόκρυφων επιθυμιών, ερωτικών φαντασιώσεων και σινεφίλ αναφορών προχωρά όλο και βαθύτερα σε ένα αλμοδοβαρικό στιλιζάρισμα, το οποίο σε συνδυασμό με τη γεμάτη ανατροπές σεναριακή περιπλοκή ξεφεύγει τελικά στη φαιδρή υπερβολή. Προσπαθώντας να είναι ταυτόχρονα κομψός, σοκαριστικός, απενοχοποιημένα κιτς, αλληγορικός κι εξυπνότερος από τον θεατή του, εντελώς μεταμοντέρνος Γάλλος με λίγα λόγια, ο Οζόν εκτροχιάζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο γκροτέσκο, αν όχι στο κακόγουστο, υπογράφοντας την εκκωφαντικότερη μέχρι τώρα κινηματογραφική αποτυχία του.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Loucritia πριν από 9 μήνες

    <Ο Οζόν εκτροχιάζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο γκροτέσκο, αν όχι στο κακόγουστο, υπογράφοντας την εκκωφαντικότερη μέχρι τώρα κινηματογραφική αποτυχία του> συμφωνώ απόλυτα.Το διαμέρισμα και η αισθητική του ενδιαφέρουσα και οι γάτες του.