Νέα

Ο βραβευμένος στις Κάνες Βασίλης Κεκάτος φέρνει στο MEGA σειρά από άλλο γαλαξία

Το MEGA καλωσορίζει στο δυναμικό του τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες– σκηνοθέτη Βασίλης Κεκάτο. Ο 30χρονος προετοιμάζει μια πρωτότυπη μίνι σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Milky Way» και οι προσδοκίες είναι ήδη στα ύψη.

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες επιμένουν ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, ενώ οι έφηβοι  προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον. Μια κοινωνία που επιβιώνει κρυμμένη πίσω από τα μυστικά της είναι ο πλασματικός τόπος, όπου κατοικούν τα πρόσωπα του «Milky Way». Το κωμικό και ρομαντικό στοιχείο έρχεται να συναντήσει τη σκληρή και επίπονα ρεαλιστική υπόσταση των καταστάσεων.

Τελικά ο θεατής θα κλάψει ή θα γελάσει; Στον νέο γαλαξία που μας προτείνει ο Βασίλης Κεκάτος, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το αστείο και το τραγικό θα ξεπηδούν από σημεία που ούτε τα είχαμε φανταστεί και εναλλάσσονται αρμονικά.

banner

Όπως διατυπώνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, φωτογράφος, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και υπότροφος του ινστιτούτου Sundance, Βασίλης Κεκάτος, «σε μια εποχή που η ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί και είναι εφάμιλλη της ποιότητας σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών, αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει κάτι για τους νέους ανθρώπους από κάποιον που ανήκει στην ίδια γενιά με αυτούς». Για τον διακεκριμένο σκηνοθέτη, το «MilkyWay», κινητοποιεί το ένστικτο των ηρώων του για προσωπική ελευθερία. Ο ίδιος το αντιλαμβάνεται ως μια ωδή στους τολμηρούς που το σκάνε από την πραγματικότητα.

Οι τηλεθεατές από την άλλη το αντιλαμβάνονται ως μια άφιξη που εγκαινιάζει την δυναμική είσοδο της κινηματογραφικής λογικής και της σκηνοθετικής ποιότητας στην ελληνική τηλεόραση και το περιμένουν πως και πως.

Σχετικά Θέματα