Κριτική

Ο Johnny English Ξαναχτυπά

Από -

Επιστροφή της αμήχανης μεταμφίεσης του Mr. Bean σε τζεϊμσμποντική παρωδία, παραδομένη σε μια σειρά από ξεπερασμένα, παιδιάστικα σλάπστικ γκαγκ.

Βρετανική εκδοχή του επιθεωρητή Κλουζό («Ροζ Πάνθηρας») και του Φρανκ Ντρέμπιν («Τρελές Σφαίρες»), ο Τζόνι Ίνγκλις επιβεβαιώνει, μετά τον κινηματογραφικό «Mr. Bean», ότι η μεγάλη οθόνη και η κωμωδία με πλοκή και χαρακτήρες δεν ταιριάζουν στη βγαλμένη από το βωβό σινεμά ξεκαρδιστική περσόνα του Ρόουαν Άτκινσον. Έτσι, έπειτα από δύο απογοητευτικές σινε-περιπέτειες, ο γκαφατζής κατάσκοπος της ΜΙ17 είναι και πάλι εδώ κι επαναλαμβάνει το (χειρότερο) εαυτό του: μια κυβερνο-επίθεση, η οποία αποκαλύπτει όλους τους Βρετανούς μυστικούς πράκτορες, αναγκάζει την κυβέρνηση να επαναφέρει τον Τζόνι Ίνγκλις στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει τους επικίνδυνους χάκερ.

Μαζί του επιστρέφει και η αμήχανη μεταμφίεση του Ρόουαν Άτκινσον σε τζεϊμσμποντική παρωδία, παραδομένη σε μια σειρά από ξεπερασμένα, παιδιάστικα σλάπστικ γκαγκ, τα οποία είσαι σίγουρος πως κάπου έχεις ξαναδεί αμέτρητες –βαρετές– φορές.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: UIP.