Ρεπορτάζ

Μπήκαμε στο ανακαινισμένο θερινό σινεμά «Κάρμεν»

Από -

© Παντελίτσα Χρυσοστόμου
© Παντελίτσα Χρυσοστόμου

Ανεβαίνοντας την οδό Παπαδά, θα βρείτε στο νούμερο 40 την αναμμένη πια σε έντονες κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις νέον μαρκίζα του ανανεωμένου «Κάρμεν», του θερινού σινεμά ο οποίος είναι ξανά ανοικτός έπειτα από 15 χρόνια.

Καθώς διασχίζω το φιλόξενο «σαλονάκι» του box office, περνάω στην περιτριγυρισμένη από λουλούδια ευρύχωρη πλατεία του κινηματογράφου, ενώ ο ήχος του χαλικιού κάτω από τα πόδια μου και η εξαιρετική κατάσταση της οθόνης με δυσκολεύουν να πιστέψω πως μέχρι πριν λίγο καιρό το κλειστό σινεμά θύμιζε… δάσος. «Όλος ο χώρος ήταν γεμάτος δέντρα, χρειάστηκε να φέρουμε ειδικό συνεργείο για να τον καθαρίσουμε. Δεν ξέραμε ούτε πού βρίσκεται η οθόνη! Ευτυχώς όμως ήταν θαυμάσια διατηρημένη» μου εκμυστηρεύεται ο Ανδρέας Κονταράκης, ιδιοκτήτης της εταιρίας διανομής Weird Wave η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του σινεμά.

© Παντελίτσα Χρυσοστόμου
© Παντελίτσα Χρυσοστόμου

Το «Κάρμεν» αποτελεί κατεξοχήν παράδειγμα θερινού γειτονιάς. Γωνιακό, με χαμηλούς τοίχους και φρέσκια πράσινη μπογιά, βρίσκεται περιτριγυρισμένο από πολυκατοικίες σε έναν ήσυχο δρόμο της Ελληνορώσων. Δεν είναι λίγοι οι περαστικοί που χαζεύουν το νέο πρόσωπο του κινηματογράφου την ώρα που μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στις προετοιμασίες για την επίσημη επανέναρξη. «Όταν ήρθαμε στην περιοχή για να ανακαινίσουμε το σινεμά νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση από την υποδοχή του κόσμου. Σκεφτείτε πως όταν πήγαμε στη διπλανή πολυκατοικία για να ενημερώσουμε τους ενοίκους, εκείνοι μας υποδέχθηκαν με πολύ όμορφα λόγια» αφηγείται ο κ. Κονταράκης.

© Παντελίτσα Χρυσοστόμου
© Παντελίτσα Χρυσοστόμου

Τα τελευταία χρόνια η Weird Wave έχει αναλάβει δύο ακόμα ιστορικούς συνοικιακούς κινηματογράφους, το χειμερινό «Ανδόρα» και το θερινό «Στέλλα», με «ναυαρχίδα» το «Άστορ» στην Πλατεία Κοραή. Υπάρχει άραγε άλλη αναβίωση στον ορίζοντα; «Δε σκοπεύουμε να κάνουμε αλυσίδα. Αυτήν τη στιγμή με τους κινηματογράφους που διαθέτουμε είμαστε στην ικανοποιητική θέση να κυκλοφορούμε αξιοπρεπώς τις ταινίες μας» διευκρινίζει ο κ. Κονταράκης, όμως το ζήτημα της χαμηλής προσέλευσης του κοινού στο σινεμά επιμένει: «Κοιτάξτε, κάθε κινηματογράφος έχει τη δική του φιλοσοφία και με βάση αυτήν επιλέγει να παίξει συγκεκριμένες ταινίες. Επομένως, ένα πυκνό δίκτυο κινηματογράφων απλά αυξάνει τα εισιτήρια. Πιστεύουμε ακόμα και στους ανθρώπους της γειτονιάς οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν ένα σινεμά σαν το “Κάρμεν” για παράδειγμα. Ας μην ξεχνάμε ακόμα πως οι κινηματογράφοι είναι πολύ σημαντικοί σε μια περιοχή γιατί αναπαράγουν πολιτισμό».

Το «Κάρμεν» έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου, ενώ το μπαρ προσφέρει δροσερά αναψυκτικά και μπύρας παρέα με κάθε λογής σνακ. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να το επισκεφτεί μια νέα φουρνιά σινεφίλ…

Δείτε τις φωτογραφίες του ανανεωμένου «Κάρμεν» σε φωτογραφίες της © Παντελίτσας Χρυσοστόμου:

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα