Φεστιβάλ

Μετράμε αντίστροφα για το 42ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Από -

«Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου»
«Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου»

Έτοιμο να υποδεχθεί Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές είναι το 42ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας (15-21/9) το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Η ιστορική διοργάνωση με έδρα τις αίθουσες του κινηματογράφου Ολυμπία και το Δημοτικό Ωδείο, από τον αριθμό - ρεκόρ των 240 που κατατέθηκαν φέτος, επέλεξε 60 ταινίες στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα, εκ των οποίων 6 ντοκιμαντέρ, 3 animation και 10 σπουδαστικές. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ταινία που απέσπασε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους, το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου.

Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα εκτός από την ταινία του Κεκάτου, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τις μικρού μήκους «Cloud» (Mιχάλης Δημητρίου) και «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» (Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος). Ακόμα η Κύπρος συμμετέχει με την ταινία «Εξομολόγηση» (Ανδρέας Σιεηττάνης). Από τις ταινίες του εξωτερικού που συμμετέχουν στο τμήμα, ξεχωρίζουμε το «The Trap» που φέρει την υπογραφή της ηθοποιού Λένα Χίντι (της Σέρσεϊ Λάνιστερ του «Game of Thrones») και το «Birth of a Poet» το οποίο συν-σκηνοθετούν οι Τζέιμς Φράνκο και Κλόι Σεβινί.

Η κριτική επιτροπή που θα απονείμει τα βραβεία αποτελείται από τους Δημήτρη Χαρίτο (κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας), Μαρία Λάφη (σκηνοθέτις), Σπύρο Σιακά (σκηνοθέτης animation, επίκουρος καθηγητής 3D animation ΠΑΔΑ), Δημήτρη Σπύρου (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους) και Γιάννη Φώτου (διευθυντής φωτογραφίας).

Σχετικά Θέματα