Κριτική

Μετά την Καταιγίδα

Από -

Ένα ζευγάρι ιστιοπλόων που ταξιδεύει κατά μήκος του Ειρηνικού βλέπει το ιστιοφόρο του να συντρίβεται από τον πιο ισχυρό τυφώνα που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή και ο οποίος τους καθηλώνει στη μέση της θάλασσας για 41 ημέρες.

Ανάμεσα στη γενέτειρά του Ισλανδία («101 Ρέικιαβικ», «Jar City», «The Deep») και τις ΗΠΑ («2 Guns», «Το Τελικό Χτύπημα»), ο Μπαλτάσαρ Κορμακούρ έχει υπογράψει μια σειρά από δραματικές περιπέτειες με ευρωπαϊκό σκηνοθετικό άγγιγμα, κάτι που επιχειρεί να κάνει κι εδώ με την αληθινή ιστορία της Τάμι Όλνταμ και του Ρίτσαρντ Σαρπ. Δυο νεαρών, πρόσφατα αρραβωνιασμένων θαλασσοπόρων που το 1983 αποφάσισαν να διασχίσουν τον Ειρηνικό ωκεανό από την Ταϊτή ως το Σαν Ντιέγκο. Στο δρόμο, όμως, θα πέσουν σε καταιγίδα και θα βρεθούν τραυματισμένοι πάνω σε ένα ακυβέρνητο, μισοκατεστραμμένο σκάφος στη μέση του υδάτινου πουθενά.

Με μια «ζωντανή» αληθινή ιστορία, αλλά κι μια στεγνή, χωρίς ουσιαστική κορύφωση πλοκή στα χέρια του, ο Κορμακούρ αγκομαχά για να κάνει όσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί αυτή τη θαλασσινή οδύσσεια. Εκείνη όμως μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστη – ούτε συναρπαστικό χολιγουντιανό θέαμα ούτε πειστικό δράμα χαρακτήρων -, ποντάροντας σε μια σεναριακή ανατροπή της (προ)τελευταίας στιγμής.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης