Φεστιβάλ

Με το «Perfect Candidate» ρίχνει αυλαία το 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Από -

Την ώρα που το 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (21/11-4/12) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η διοργάνωση ανακοινώνει την ταινία λήξης του φεστιβάλ.

Πρόκειται για την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για τα προσεχή Όσκαρ, το νέο φιλμ της Χάιφα Αλ Μανσούρ «The Perfect Candidate». Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια φιλόδοξη νεαρή γιατρός, η οποία παρά τις ικανότητές της στο επάγγελμα καλείται καθημερινά να αποδεικνύει τις δυνατότητές της απέναντι στους άντρες συναδέλφους της. Όταν αποφασίζει να ταξιδέψει στο Ντουμπάι προς αναζήτηση μιας καλύτερης δουλειάς, ένα γραφειοκρατικό λάθος τη φέρνει υποψήφια στις τοπικές εκλογές. Τότε η γυναίκα αποφασίζει να ριχτεί ολοκληρωτικά στον πολιτικό αγώνα, με απώτερο σκοπό να εκλεγεί και να αλλάξει άρδην τις συντηρητικές ιδέες της κοινότητας όπου ζει.

Το «Perfect Candidate» θα προβληθεί στο Τριανόν στις 4/12 (20.30), όπου το ίδιο βράδυ το φεστιβάλ θα απονείμει τις δάφνες του όπως επίσης και τα τιμητικά βραβεία στους Μίμη Πλέσσα, Ερίκο Ανδρέου, Μαρία Καλλιμάνη, Βασίλη Μαζωμένο και Χρίστο Σιοπαχά.

Σχετικά Θέματα