Φεστιβάλ

Με το «Ντε Γκωλ» ξεκινάει το 21o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Όλα έτοιμα απόψε για την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (6-14/4) το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του θεσμού (https://festivalfilmfrancophone.gr/) αλλά και του virtual κινηματογράφου του Γαλλικού Ινστιτούτου (https://cinema.ifg.gr/). Αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους θέασης των ταινιών θα βρείτε εδώ.

banner

Η ταινία που σηκώνει την αυλαία του θεσμού είναι το βιογραφικό δράμα εποχής «Ντε Γκωλ» (Γκαμπριέλ Μπομάν), το οποίο όπως προδίδει ο τίτλος του αφορά τη ζωή και το έργο του στρατηγού και πολιτικού Σαρλ Ντε Γκωλ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο διάσημος από τη συμμετοχή του στο «Matrix» Λαμπέρ Γουίλσον, ο οποίος ενσαρκώνει τον ιστορικό άντρα την εποχή που ακόμα η Γαλλία δεν έχει πέσει στα χέρια του Χίτλερ. Ο ίδιος αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων. Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.

banner

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ μεταδίδεται δωρεάν στις 21.00 ανεξάρτητα από την ταινία, μέσω Facebook και του επίσημου καναλιού του Γαλλικού Ινστιτούτου στο YouTube. Για να παρακολουθήσετε το «Ντε Γκωλ» απαιτείται εισιτήριο ή κωδικός πρόσκλησης. Όμως, επίσης στις 6/4, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ελεύθερα τη συνάντηση των συντελεστών της ταινίας με το κοινό, η οποία θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα για όλο το πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εδώ.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Για να αγοράσετε εισιτήρια επισκέπτεστε τη σελίδα https://cinema.ifg.gr/. Το εισιτήριο για ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος κοστίζει €4 και τα φιλμ είναι διαθέσιμα μόνο συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Όλες οι υπόλοιπες ταινίες κοστίζουν €3 και είναι διαθέσιμες καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

Υπάρχουν επίσης περιορισμένα πακέτα εισιτηρίων έως τις 8/4 για όλες τις ταινίες ενός τμήματος. Συγκεκριμένα:
Πανόραμα (17 ταινίες) - € 43
Αφιέρωμα Ελλάδα-Γαλλία (8 ταινίες) - € 20
Νεανικές προβολές (3 προγράμματα) - €7,5
Λευκή κάρτα στο Champs-Élysées Film Festival (3 προγράμματα)  - €7,5

Όσον αφορά τις προσκλήσεις και τους κωδικούς προσφορών, το κοινό μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να δει ταινίες με μειωμένη τιμή ή δωρεάν. Η χρήση πρόσκλησης ή κωδικού προσφοράς είναι οριστική και δεν μπορεί να επιστραφεί.

Σχετικά Θέματα