Κριτική

Μαχητές των Δρόμων 8

Από -

Μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Ντομ, στον οποίο αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Μ’ αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και στους αχώριστους συνεργάτες του. Η Σαρλίζ Θερόν, η Κούβα και ένα… υποβρύχιο προστίθενται στα θεαματικά set pieces ενός ήδη ξεχειλωμένου καγκουρο-franchise.

Έπειτα από επτά ταινίες­, δεκάξι χρόνια και συνολικές εισπράξεις 3,4 δισ. δολαρίων δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη ο οποίος, αν γνωρίζει τι εστί «The Fast and the Furious», να αναρωτιέται αν το έβδομο σίκουελ της διάσημης κινηματογραφικής σειράς θα είναι ή όχι καλή ταινία. Οι πιστοί των πειραγμένων αυτοκινήτων, των γκαζιάρικων κυνηγητών και της απενοχοποιημένης, καταιγιστικής δράσης θα γεμίσουν για άλλη μία φορά τα multiplex, οι λάτρεις τού –έστω στοιχειώδους– ρεαλισμού, πάλι, θα βρίσκονται στη διπλανή αίθουσα.

Όλα τα σινεφίλ (;) ερωτήματα, λοιπόν, περιορίζονται απλώς στο τι καινούργιο σε σχέση με όλα όσα έχουν προηγηθεί επιφυλάσσουν η μοίρα (των... furious) και ο σεναριογράφος Κρις Μόργκαν στον Ντομ Τορέτο, ο οποίος περνάει με τη Λέτι το μήνα του μέλιτος στην Αβάνα. Για να σκοτώσει την ώρα του, κερδίζει κι έναν αγώνα οδηγώντας στους στενούς δρόμους της ένα σαράβαλο με την… όπισθεν, όμως τα ζόρια ξεκινούν όταν εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, η οποία του αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Με αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και τους αχώριστους συνεργάτες του.

Η διάθεση για χαβαλέ είναι τόσο ξεκάθαρη, που είναι κρίμα και άδικο να σταθείς απέναντι στα όσα εντελώς προσχηματικά και αυθαίρετα συμβαίνουν επί της οθόνης με όρους αληθοφανούς περιπέτειας. Έτσι όσοι δεν κουράστηκαν από ένα ήδη ξεχειλωμένο καγκουρο-franchise και διασκεδάζουν με την cool attitude των αλεξίσφαιρων ηρώων, τις εφηβικού χιούμορ ατάκες του Τεζ και τα απίθανα κασκαντεριλίκια θα καταευχαριστηθούν ακόμη μία δόση από «Μαχητές των Δρόμων», οι οποίοι μπορεί να έχασαν άδοξα τον Πολ Γουόκερ, κάνουν όμως ρελάνς με μια kick-ass Σαρλίζ Θερόν στα όρια του camp, την καρτποσταλική Κούβα, μια βροχή ιπταμένων αυτοκινήτων κι ένα πυρηνικό υποβρύχιο που κυνηγά να... πατήσει τους καλούς. Α, και την Έλεν Μίρεν σε –δεν το λες και αξέχαστο– cameo.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 147΄. Διανομή: UIP.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά