Φεστιβάλ

Μάθετε τα πάντα για το σινεμά στην Ήπειρο και το 10ο Zagoriwood

Από -

Εάν θέλατε πάντα να μάθετε την τέχνη του σινεμά, το 10ο φεστιβάλ και εργαστήριο κινηματογράφου Zagoriwood είναι ο must προορισμός σας αυτό το καλοκαίρι.

Γιατί από τις 9-21/7 το Zagoriwood επιστρέφει για 10η χρονιά στα Κάτω και Άνω Πεδινά Ζαγορίου για να στήσει τους προβολείς του και να ανοίξει τις πόρτες των αιθουσών του σε όλους όσοι επιθυμούν να εντρυφήσουν για τα καλά στην 7η τέχνη. Σε αυτήν τη δεκαετία το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους διακεκριμένοι Έλληνες δημιουργοί όπως οι Νίκος Περάκης («Λούφα και Παραλλαγή», «Βίος και Πολιτεία»), Μαργαρίτα Μαντά («Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης», «Για Πάντα»), Γιώργος Τσεμπερόπουλος («Ο Εχθρός μου», «Πίσω Πόρτα»), Στέλλα Θεοδωράκη («Ελεύθερο Θέμα», «Ricordi Mi») και πολλοί ακόμα, οι οποίοι παρουσίασαν στο Zagoriwood τις ταινίες τους για πρώτη φορά ως works in progress.

Φέτος στα Ζαγοροχώρια θα διεξαχθούν συνολικά 6 εργαστήρια, τα οποία είναι τα εξής:
- Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ (9-15 Ιουλίου)
- Εργαστήριο 1 - Από την ιδέα ως την ταινία (9-21 Ιουλίου)
- Story Lab / Ethnomediaology (11-15 Ιουλίου)
- Εργαστήριο εφήβων (14-21 Ιουλίου)
- Animation – stop motion (16-20 Ιουλίου)
- Υποκριτική (16-18 Ιουλίου)

Στο Εργαστήριο 1 και το Εργαστήριο Εφήβων εισηγητές είναι οι Γιώργος Μακρής, Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης και Κλεάνθης Δανόπουλος, ενώ το Εργαστήριο ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει ο σημαντικός ντοκιμαντερίστας Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος ( «Σιωπηλός Μάρτυρας», «Ο Μανάβης»). Το Story Lab διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ Έρικ Κνούτσεν και τον σκηνοθέτη Ιακώβο Παναγόπουλο, και έχει ως στόχο την κατανόηση της δημιουργίας ιστοριών μέσα από προσωπικά βιώματα, συλλογικές μνήμες και brainstorming. Τέλος, το Εργαστήριο Υποκριτικής αναλαμβάνει η βραβευμένη ηθοποιός Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ενώ εκείνο του animation η ταλαντούχα Ίριδα Ζιόγκα. Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο κάθε εργαστήριο θα βρείτε στο www.zagoriwood.gr

Παράλληλα το Zagoriwood προγραμματίζει μια σειρά προβολών τα χωριά της περιοχής με πάνω από 30 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες «Η Δουλειά της» (Νίκος Λαμπό), «The Waiter» (Στιβ Κρικρής), «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» (Μαριάννα Οικονόμου) και πολλές ακόμα. Το Zagoriwood διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Μακρή.

Μη χάσετε μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσετε μια ανεπανάληπτη εξόρμηση στο βουνό με θέα που κόβει την ανάσα, για να ζήσετε μια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία…