Νέα

Μάθετε να πληκτρολογείτε στον υπολογιστή με τη βοήθεια του Ντέιβιντ Λιντς

Η θέση που έχει λάβει με τα χρόνια ο Ντέιβιντ Λιντς στην ποπ κουλτούρα τον έχει αναγάγει σε ένα απροσδόκητο πολιτισμικό φαινόμενο• ακόμα κι αν κάποιος δε γνωρίζει το σινεμά του σίγουρα τον έχει ακουστά, ενώ όσοι έχουν ξεκοκαλίσει τη φιλμογραφία του είναι συνήθως φανατικοί θαυμαστές του έργου του.

banner

Διόλου τυχαίο, μιας και ο Λιντς ευθύνεται για μερικά από τα πιο παράξενα, ανοίκεια και πρωτότυπα έργα του αμερικανικού κινηματογράφου. Είτε μιλάμε για το θεοσκότεινο «Μπλε Βελούδο», την παράφρονα «Χαμένη Λεωφόρο» είτε για το εικονοκλαστικό «Twin Peaks» που άλλαξε τα δεδομένα στην τηλεόραση, ο 75χρονος σκηνοθέτης έχει παρεισφρήσει για τα καλά στο συλλογικό σινεφίλ υποσυνείδητο.

Μία από τις συνέπειες αυτού είναι πολλοί προγραμματιστές να σχεδιάζουν ανεπίσημα παιχνίδια βασισμένα στις ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς, που μπορείτε να παίξετε δωρεάν. Για παράδειγμα, όπως προδίδει ο τίτλος του, το «Red Room» σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο περιβόητο δωμάτιο του «Twin Peaks», ενώ στο «Black Lodge» προσφέρεται η δυνατότητα να λύσετε εσείς το μυστήριο της δολοφονίας της Λόρα Πάλμερ.

banner

Αν και τα παραπάνω παιχνίδια είναι αρκούντως διασκεδαστικά, δεν πλησιάζουν το σουρεαλισμό του «David Lynch Teaches Typing». Οι δημιουργοί Χίασινθ Νιλ και Λουκ Πάλμερ σκαρφίστηκαν μια παρωδία των προγραμμάτων εκμάθησης πληκτρολογίου, στην οποία ο σκηνοθέτης αναλαμβάνει το ρόλο του δασκάλου. Μάλιστα οι οδηγίες δίνονται από μια επεξεργασμένη φωνή που μοιάζει εκπληκτικά με την πραγματική. Ωστόσο, όπως καθετί που σχετίζεται με τον Λιντς, όσο προχωράνε τα «μαθήματα» τόσο η ατμόσφαιρα γίνεται ανεξήγητα απειλητική, με αποκρουστικά μυστικά να κρύβονται πίσω από τα πλήκτρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να τα ανακαλύψετε είναι ένα κλικ εδώ.