Κριτική

Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου

Από -

Η χοντροκομμένη συνταγή της αθυρόστομης πρώτης κωμωδίας επαναλαμβάνεται ανέμπνευστα, κακή κόπια μιας ήδη άτσαλα αντιγραμμένης φόρμουλας («The Hangover»).

Μαμάδες που κερδίζουν δεν αλλάζουν. Έτσι, μετά τα 113 εκατ. δολάρια που εισέπραξαν από τα αμερικανικά ταμεία οι περιπέτειες των Έιμι, Κίκι και Κάρλα, του μαμαδίστικου τρίο με «Κακή Διαγωγή», οι ηρωίδες των Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ επιστρέφουν δριμύτερες. Ο πανικός να αποδειχτούν ξανά υποδειγματικές ως μητέρες αυξάνεται λόγω Χριστουγέννων και βαράει κόκκινο όταν στην τούρλα των γιορτών καταφθάνουν για επίσκεψη οι δικές τους μαμάδες: μια αυταρχική, μια υπερπροστατευτική και μια εντελώς ζαμανφουτίστρια.

Αυτά μόνο στο Χόλιγουντ μπορούν να συμβούν, φυσικά, και ακριβώς εκεί συμβαίνουν, ενορχηστρωμένα σαν μια γιγάντια παρεξήγηση που όχι μόνο δεν είναι στοιχειωδώς αληθοφανής, αλλά ούτε καν αστεία όσο αυτή της πρώτης ταινίας. Διότι η κωμική φόρμουλα παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, βασισμένη πάνω στο πλήρως απενοχοποιημένο, γαργαλιστικό κι ενήλικο χιούμορ αλλά και αφηγηματικά στρωμένη πάνω σε «αστείες» βινιέτες που εκβιάζουν τα χάχανα. Και ακριβώς όπως στην προηγούμενη ταινία, ένα δραματικό οικογενειακό αδιέξοδο εμφανίζεται από το πουθενά, αποφεύγεται όμως με ένα άτσαλο και μελοδραματικό χάπι εντ που εξοργίζει και τον υπομονετικότερο φαν των συνταγογραφημένων κωμωδιών.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης