Φεστιβάλ

Ξεσκονίζουμε τα ισπανικά μας ενόψει του 4ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Από -

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός αποθεώνοντας το ιδιαίτερα αγαπημένο στην Ελλάδα ισπανόφωνο σινεμά, επιστρέφει φορτσάτο για τέταρτη χρονιά. Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου «στρατοπεδεύει» στο θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax, Νιρβάνα 1&2 Cinemax, Exile Room και Ελληνοαμερικανική Ένωση (28/5-6/6), με εξασφαλισμένη την πρόσβαση σε ΑμεΑ, για δέκα μέρες απολαυστικού σινεμά κάτω από τα αστέρια.

Με 30 πανελλήνιες πρεμιέρες, διεθνείς καλεσμένους και ξεχωριστά events, στο Ισπανόφωνο προβλέπεται και φέτος κοσμοσυρροή. Την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ κηρύσσει στις 30/5 ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Ροδρίχο Σορογκογιέν, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στο εξαιρετικό φιλμ «Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει». Ο Σοργοκογιέν θα επισκεφθεί την Αθήνα για να παρουσιάσει τη βραβευμένη με δύο Γκόγια νέα ταινία του «Ο Έκπτωτος», ενώ αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει cocktail party στον κινηματογράφο. Ταινία λήξης θα είναι το αργεντίνικο φιλμ μυστηρίου «Δεσμοί Αίματος» (Μιγκέλ Κοάν), με πρωταγωνιστές τους γνωστούς ηθοποιούς Ντολόρες Φόνζι («Paulina», «Truman») και Όσκαρ Μαρτίνεζ («Ο Επιφανής Πολίτης», «Ιστορίες γι’ Αγρίους»).

Ροδρίχο Σορογκογιέν
Ροδρίχο Σορογκογιέν

Παράλληλα με το κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ διεξάγονται οι δωρεάν δράσεις «cortoFeCHA», με επιλογή ταινιών μικρού μήκους, και «docuFeCHA» με ντοκιμαντέρ. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ανοιχτές συζητήσεις γύρω από το ισπανόφωνο σινεμά με καλεσμένους από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος Ινστιτούτου Θερβάντες της Μαδρίτης Μαρίνα Ντίαθ Λόπεθ επιμελείται την παρουσίαση «Ισπανικός Κινηματογράφος ή Κινηματογράφος στα Ισπανικά; Πώς ο 21ος αιώνας αντιμετωπίζει τον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο», ενώ η υπεύθυνη διαχείρισης της πλατφόρμας Click for Festivals Μαριάν Βελάθκεθ θα μιλήσει για τους νέους τρόπους διανομής μικρού μήκους ταινιών στη Λατινική Αμερική.

Τέλος, σημειώστε το αφιέρωμα «Diversidad» το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του Athens Pride Week και σε συνεργασία με το Exile Room. Πρόκειται για μια ενότητα ταινιών μικρού μήκους που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της LGBTQI+ θεματολογίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Δείτε το πρόγραμμα του 4ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Πληροφορίες:

Χώροι:
Ελληνίς Cinemax (Λ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι) | Νιρβάνα 1&2 Cinemax (Λ. Αλεξάνδρας 192, Αμπελόκηποι) | Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι) | Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Πανεπιστήμιο)

*Σε περίπτωση βροχής, οι προβολές του Ελληνίς Cinemax θα πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο Νιρβάνα 1&2 Cinemax.

Είσοδος:
Στον κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax: € 8, € 6 (μειωμ.), € 20 (τρεις προβολές), € 15 (μειωμ. τριών προβόλών), € 30 (πέντε προβολές), € 25 (μειωμ. πέντε προβολών), € 50 (κάρτα διαρκείας). Τα μειωμένα εισιτήρια μπορούν να προμηθευτούν μόνο από το ταμείο του κινηματογράφου (19.30-23.30).

Στον κινηματογράφο Νιρβάνα 1&2 Cinemax: € 5. Η προπώληση στο http://cinemax.gr/index.php ξεκινάει από τις 20/5.

Η είσοδος στο Exile Room και την Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα