Φεστιβάλ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 43ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Μέσω της πλατφόρμας http://filmfreeway.com/ μπορούν από σήμερα έως τις 31/5 να στείλουν τις μικρού μήκους τους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Την ίδια ημερομηνία (31/5) λήγει η προθεσμία και για το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, ενώ όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στο διεθνές σπουδαστικό έχουν περιθώριο έως τις 15/6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.dramafilmfestival.gr/submission/.

banner

Σχετικά με τις προϋποθέσεις υποβολής των ταινιών, για το εθνικό διαγωνιστικό απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, ταινίες τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Όσον αφορά το διεθνές διαγωνιστικό, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι € 10 και η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45'. Στο διεθνές σπουδαστικό, η υποβολή είναι δωρεάν και η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20'. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται ελληνική πρεμιέρα και οι ταινίες να έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Αναλυτικά τους όρους συμμετοχής σε κάθε τμήμα θα τους βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (https://www.dramafilmfestival.gr/).

Το 43ο Φεστιβάλ Δράμας θα διεξαχθεί στις 12-18/9 και θα είναι το δεύτερο με το Γιάννη Σακαρίδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Θυμίζουμε ακόμα πως ο Γιώργος Ζώης ανέλαβε φέτος επικεφαλής του διεθνούς διαγωνιστικού, ενώ από το 2020 ο Θανάσης Νεοφώτιστος έχει τα ηνία του διεθνούς σπουδαστικού τμήματος.

banner