Κριτική

Κρίστοφερ & Γουίνι

Από -

Η live action μεταφορά των περιπετειών των αγαπημένων λογοτεχνικών ηρώων γίνεται με νοσταλγία, αλλά δίχως την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα που θα την απεγκλώβιζαν από ασφαλή κλισέ και υπεραισιόδοξα ανθρωπιστικά μηνύματα.

banner

Ο μαγικός κόσμος του Κρίστοφερ Ρόμπιν και του Αρκούδου Γουίνι­ έχει συντροφεύσει δεκάδες γενιές­ από τη στιγμή που εμπνεύστηκε τις περιπέτειές τους ο συγγραφέας­ Αλεξάντερ Άλαν Μιλν. Η δημοφιλία των χαρακτήρων του συνεχίστηκε στην κινηματογραφική οθόνη χάρη στην Disney, η οποία τώρα δοκιμάζει μια live action παραγωγή, στην οποία ο Κρίστοφερ Ρόμπιν είναι ένας σκυθρωπός, σκληρά εργαζόμενος πατέρας που έχει ξεχάσει τους παιδικούς του φίλους.

Η δοκιμασία του να αντιληφθεί ποια είναι τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν στη ζωή περνάει μέσα από μια πλοκή στο κλασικό ύφος της Disney, η οποία εναρμονίζεται­ με ασφαλή κλισέ, χωρίς να αφήνει­ χώρο σε νέες ιδέες. Η ενδιαφέρουσα ψυχολογία των λούτρινων συντρόφων του Ρόμπιν δεν εξερευνάται καθόλου, αντ’ αυτού απεικονίζονται άχρωμα να τον προτρέπουν να «αδράξει τη μέρα» με ατάκες που θυμίζουν υπεραισιόδοξα χαϊκού. Ο σκηνοθέτης Μαρκ Φόρστερ, ο οποίος στο παρελθόν τα πήγε περίφημα με το μύθο του Πίτερ Παν («Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ»), διαθέτει την καρδιά αλλά όχι την έμπνευση για κάτι αξιομνημόνευτο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD ENTERTAINMENT.