Κριτική

Κανένας

Από -

Χτυπώντας φλέβα σεναριακού χρυσού με τον «John Wick», τον άτρωτο εκδικητή που ήδη κινηματογραφεί το τέταρτο και προετοιμάζει το πέμπτο κεφάλαιο των αιματοβαμμένων περιπετειών του, ο Ντέρεκ Κόλσταντ θα ήταν ανόητος να αφήσει ανεκμετάλλευτη τη μαγική συνταγή του. Έτσι, αυτήν τη , ο μόνος εναντίον όλων βιτζιλάντε ονομάζεται Χατς Μάνσελ και είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης ο οποίος δεν αντιδρά στην οικιακή εισβολή δύο ληστών, φοβούμενος την ανεξέλεγκτη βία.

Σύζυγος, γιος, συγγενείς. συνάδελφοι και γείτονές, όμως, τον αντιμετωπίζουν πλέον με περιφρόνηση, αναγκάζοντάς τον να αντιδράσει δυναμικά. Όταν στο δρόμο του βρεθεί ένας αδίστακτος Ρώσος μαφιόζος, τα πράγματα θα σοβαρέψουν, αν και τίποτα δεν μοιάζει σοβαρό σ’ αυτήν τη χορογραφημένη περιπέτεια εκδίκησης, ξέχειλη από γραφική βία, μαύρο χιούμορ και κινηματογραφικό αμοραλισμό.


Η (δίκαιη) εξέγερση του μέσου λευκού Αμερικανού ενάντια σ’ ένα περιβάλλον που τον απαξιώνει συστηματικά συνοδεύεται βέβαια κι από βαθύ πολιτικό κυνισμό, τον οποίο ευτυχώς κατά στιγμές απαλύνουν οι πονηριές της πλοκής κι ο αυτοπαρωδιακός σαρκασμός.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TULIP ENT.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά