Νέα

Και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συμπαραστέκεται στον Δημήτρη Ινδαρέ

Μετά την Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) τοποθετείται στο ζήτημα της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ακαδημία δηλώνει την «αμέριστη συμπαράστασή της στο μέλος της» ενώ προσθέτει πως η κινηματογραφική κοινότητα «στέκεται ενωμένη τόσο στην υπεράσπιση του Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και ενάντια σε κάθε τέτοια πράξη επαίσχυντης, παράλογης βίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:

«Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο μέλος της, διακεκριμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του, που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2019.

Γνωρίζοντας τον συνάδελφό μας, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις δικαιολογίες που επικαλείται η αστυνομία στην απόπειρά της να αιτιολογήσει τις πράξεις βίας των αστυνομικών οργάνων κατά του προσώπου του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του.

Οι φύλακες ελέγχονται και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση αυτή θα ελεγχθούν για τις πράξεις τους.

Η κοινότητά μας στέκεται ενωμένη τόσο στην υπεράσπιση του Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και ενάντια σε κάθε τέτοια πράξη επαίσχυντης, παράλογης βίας.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου»

banner

Σχετικά Θέματα