Κριτική

Η Ζούγκλα

Από -

Μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάστασή της, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις ή το στοιχείο του σασπένς, περιοριζόμενη σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια.

Ο 58χρονος Γιόσι Γκίνσμπεργκ είναι ένας Ισραηλινός εξερευνητής, συγγραφέας κι επιτυχημένος επιχειρηματίας που ζει στην Αυστραλία. Το 1981, σε ηλικία μόλις 22 ετών, ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική, όπου γνώρισε τον Καρλ, έναν Αυστριακό έμπειρο ταξιδιώτη, ο οποίος τον έπεισε πως βαθιά στη βολιβιανή ζούγκλα τούς περιμένουν μαγικοί, ανεξερεύνητοι τόποι, άγνωστες ινδιάνικες φυλές, ακόμη και μυθικοί θησαυροί. Μαζί με άλλους δύο νεαρούς, έναν Ελβετό κι έναν Αμερικανό, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν σε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή, η οποία για κάποιους αποδείχτηκε μοιραία.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, πάντα φιλότιμος στην αναζήτηση ενός ρόλου (όπως αυτός στη «Γυναίκα με τα Μαύρα») μακριά από εκείνον του Χάρι Πότερ, παίρνει στους ώμους του ένα αγωνιώδες θρίλερ που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάσταση της αληθινής ιστορίας στην οποία βασίζεται, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις της ή το στοιχείο του σασπένς. Σαν φτωχός συγγενής της «Χαμένης Πόλης του Ζ», περιορίζεται σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια, με λάιτ μοτίφ τις παραισθήσεις του χαμένου στη ζούγκλα Γιόσι.

Αυστραλία, Κολομβία. 2017. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης