Νέα

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά για πέντε μέρες στο Άστορ

Από -

Η Ένωση Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελλάδος (ΕΣΠΕΚ) μας προσκαλεί στην αίθουσα του κινηματογράφου Άστορ για ένα πενθήμερο προβολών (17-21/1) με επιλογές ταινιών της «Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά».

Ο πετυχημένος κύκλος προβολών που από το Δεκέμβριο του 2016 έχει αναδειχθεί σε μια ιδιότυπη κινηματογραφική λέσχη αφιερωμένη σε σπουδαίες αλλά εν πολλοίς άγνωστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, συγκεντρώνει για μια β’ προβολή περισσότερες από 10 ταινίες, μεταξύ των οποίων τα «Ιωάννης ο Βίαιος» (Τόνια Μαρκετάκη, 1973), «Χάππυ Νταίη» (Παντελής Βούλγαρης, 1976) και «Οι Βοσκοί» (Νίκος Παπατάκης, 1967).

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Αφορμή για την επιστροφή στο Άστορ αποτελεί η κυκλοφορία του συλλογικού τόμου «Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά» από τις εκδόσεις Νεφέλη σε επιμέλεια της Αφροδίτης Νικολαΐδου και της Άννας Πούπου, ο οποίος θα περιλαμβάνει τριανταπέντε κείμενα καλλιτεχνών για τριανταπέντε ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν στο πλαίσιο της Λεωφόρου.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των προβολών, οι εικόνες που εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης Νίκος Πάστρας και πλαισίωσαν τις προβολές της Λεωφόρου, θα εκτεθούν σε εγκατάσταση στην απέναντι πλευρά της στοάς.

i Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά – Β’ Προβολή | 17-21/1 | Κινηματογράφος Άστορ | Τιμές εισιτηρίων: €5 ανά προβολή | €8 ημερήσιο εισιτήριο

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα