Νέα

Η ΠΕΚΚ απαντά στο Γιάννη Σμαραγδή

Από -

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δημοσιεύει ανακοίνωση με την οποιά απαντά στο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε πως θα μηνύσει τους κριτικούς που «εξύβρισαν» την τελευταία του ταινία «Καζαντζάκης».

Στη συνέντευξη που μπορείτε να δείτε παραπάνω, ο σκηνοθέτης κατηγορεί μερίδα κριτικών κινηματογράφου πως δημοσίευσε αρνητικές κριτικές «από πρόθεση» κατά της ταινίας ενώ δηλώνει πως θα κινηθεί δικαστικά ενάντια σε άλλους αυτούς που καθύβρισαν τόσο την ταινία, όσο και εκείνον και τους συνεργάτες του.

Η ΠΕΚΚ με την αλλαγή του χρόνου απάντησε στο Γιάννη Σμαραγδή με την ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ:

«Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο.

Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα. Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ' εκείνη της υπευθυνότητας.

Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του.»

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Αποστολία πριν από 9 μήνες

    Ειλικρινά έπεσα από τα σύννεφα όταν άκουσα την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο σκηνοθέτης! Δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί η έκφραση της γνώμης, ακόμη και του χειρότερου εχθρού, αλλιώς για τί είδους δημοκρατία θα μιλάμε? και τί έγινε αν του απέδωσαν χαρακτηρισμούς μικροπρεπείς, δεν είναι υποχρεωτικό ν΄αρέσουμε σε όλους, ούτε να συμφωνούμε ούτε να διαφωνούμε με όλους! όταν σου επιτίθενται χωρίς επιχειρήματα, απλά γυρνάς την πλάτη, συνεχίζεις τη δουλειά σου κάνοντας το καλύτερο που μπορείς κι εύχεσαι να μπορούν να κάνουν όλοι το ίδιο. Ίσως ο κος Σμαραγδής να είναι φορτισμένος από κάτι άλλο που τον προσέβαλε με το πρόσχημα της κριτικής.

  • jon πριν από 9 μήνες

    Κατά τραγική ειρωνία ο σκηνοθέτης με τις πρακτικές του θυμίζει τους παπάδες που απειλούσαν να αφορίσουν τον Καζαντζάκη ή τους ορθόδοξους ζηλωτές που προπηλάκιζαν την ταινία του Σκορσέζε.