Κριτική

Η Οικουγένεια

Από -

Φαρσικό, κατά στιγμές αστείο, αλλά συνολικά σχηματικότατο και ανερμάτιστο spin-off της μεγάλης επιτυχίας «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι».

Ο 52χρονος Ντανί Μπουν («Σουπερχόνδριος», «Ο Αρχιτσιγκούνης») είναι αυτήν τη στιγμή ο διασημότερος Γάλλος κωμικός, εκμεταλλευόμενος την ασύλληπτη επιτυχία του «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» (2008) που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος. Μια δεκαετία μετά, αντί για σίκουελ παρουσιάζει ένα φαρσικό, κατά στιγμές αστείο, αλλά συνολικά σχηματικότατο και ανερμάτιστο spin-off του μεγάλου σουξέ του, βασισμένο κυρίως στα «βλάχικα» γκαγκ.

Ο Βαλεντάν Ντε είναι ένας διάσημος αρχιτέκτονας ο οποίος ντρέπεται για την επαρχιώτικη και φτωχή καταγωγή του, την οποία αποκρύπτει επιμελώς. Μια μέρα, όμως, η… οικουγένειά του αποφασίζει να του κάνει επίσκεψη-έκπληξη. Η ψυχρή πολυτέλεια των νεόπλουτων αστών συγκρούεται με τη χοντροκομμένη ανθρωπιά της αγνής επαρχίας, τα περισσότερα σατιρικά βέλη, όμως, μένουν στη φαρέτρα, αφήνοντας τις παρεξηγήσεις αλά «Ο Θύμιος Απ’ τα Τρίκαλα» να κάνουν όλη τη δουλειά.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • ΤΖΕΝΗ πριν από 2 μήνες

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΑ.ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΟΛΑ.ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΣΟ ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΗΘΕΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΤΑΙΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.