Φεστιβάλ

Η κριτική επιτροπή των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Από -

Ένα μήνα και κάτι παραπάνω πριν την επίσημη έναρξη του επετειακού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» (18-29/9) η διοργάνωση ανακοινώνει τα μέλη της επιτροπής που θα απονείμουν τα βραβεία του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Συγκεκριμένα η επιτροπή αποτελείται από τους Αμάντα Λιβανού (πρόεδρος επιτροπής, παραγωγός), Λίνα Νικολακοπούλου (στιχουργός), Χρήστος Βούπουρας, (σκηνοθέτης), Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός) και Δημήτρη Βραχνό (ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής προγράμματος στον σταθμό Μελωδία).

Στο τμήμα αυτό για σχεδόν μια δεκαετία έχουν παρουσιαστεί περισσότερες από 400 ταινίες μικρού μήκους, ενώ φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 311, αριθμός – ρεκόρ που ξεπέρασε κατά πολύ τις περσινές 244. Από αυτές θα προκύψουν οι φετινοί νικητές οι οποίοι θα μοιραστούν τα βραβεία α’ και β’ καλύτερης ταινίας (με χρηματικά έπαθλα 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα), σκηνοθεσίας, σεναρίου, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας. Οι τελικές ταινίες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό θα ανακοινωθούν στις 21/8.

Υπενθυμίζουμε πως οι 25ες Νύχτες Πρεμιέρας «ανοίγουν» με την ταινία «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο («Ο Επισκέπτης», «Snowpiercer») που απέσπασε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Σχετικά Θέματα