Νέα

Η κοινωνική ταινία «Το Σωσίβιο» του Γιάννη Παναγιωταράκου στο Cine Παράδεισος

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου, με τίτλο «Το Σωσίβιο», είναι έτοιμη να συναντήσει το κοινό της καθώς προβάλλεται στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος στις 21-23/6 (21.00).

Πρόκειται για ένα δράμα κοινωνικού ρεαλισμού, στο οποίο συναντιούνται οι μετανάστες με τους άστεγους στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας τα σωσίβια που θα τους κρατήσουν στη ζωή. Βασικός ήρωας είναι ένας νέος και φιλόδοξος καταστηματάρχης του κέντρου της Αθήνας, ο οποίος ονειρεύεται να κάνει μια άνετη και πλούσια ζωή. Όμως όλες του οι προσπάθειες και τα σχέδια ανατρέπονται με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Τότε τα χρέη αυξάνονται ραγδαία και οι οφειλές όλο και συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλείσει το μαγαζί του και να ζει στην ένδεια.

Πρώτη αντίδρασή του να κατηγορήσει τους μετανάστες για το πού έφτασε, μια ανάλγητη στάση η οποία τον κάνει σκληρό και επιθετικό. Σύντομα, όμως, θα βρεθεί στην ανάγκη της σίτισης από φιλανθρωπικά γεύματα ώστε να επιβιώσει, εμπειρία η οποία τον κινητοποιεί να αλλάξει τις απόψεις του. Σε ένα από αυτά τα γεύματα γνωρίζει ένα συνοδοιπόρο, ο οποίος θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό του.

banner

Το «Σωσίβιο» είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποία συμμετέχουν οι Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Πιατάς, Άννα Ψαρρά και Πάνος Κόκκορης μεταξύ άλλων. Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα, με πολλούς από τους συντελεστές να είναι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως εμφάνιση - έκπληξη κάνει στην ταινία η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Πρώτο Τραπέζι Πίστα» του Θεόδωρου Κουέλη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας εδώ.