Κριτική

Η Καλόγρια

Από -

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Αν η δαιμονική καλόγρια από το «Κάλεσμα 2» έχει στοιχειώσει κι εσάς, ήρθε η ώρα να μάθετε την προϊστορία της... Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Ρουμανία του ’50, όταν η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μια απομονωμένη μονή υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή.

Έχοντας ως δραματουργικό άλλοθι τους ανατριχιαστικούς μύθους που αφορούν τη μονή Κέρτσα, όπου διαδραματίζεται η ταινία, ο σεναριογράφος των δύο «Annabelle» Γκάρι Ντάουμπερμαν αδιαφορεί για τα πραγματικά γεγονότα. Για το ότι λ.χ. η καθολική εκκλησία της Ρουμανίας είχε ενσωματωθεί στην ορθόδοξη με απόφαση του κομμουνιστικού καθεστώτος και άρα ήταν αδύνατες η λειτουργία μιας μονής και η αποστολή οποιου­δήποτε από το Βατικανό στη χώρα, καθώς θεωρούνταν εθνικός εχθρός.

Ακόμη κι αν παραβλεφθεί αυτή η αστοχία όμως, ο εκκωφαντικά απών σκηνοθέτης Κόριν Χάρντι φροντίζει η ταινία να εξελιχτεί σε φτωχό b-movie, με τις διάσπαρτες χιουμοριστικές πινελιές να εκτινάσσονται ενοχλητικά, δίνοντας έτσι στη δράση ύφος αθέλητης παρωδίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Σχετικά Θέματα