Νέα

Η ΕΣΠΕΚ στέλνει «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο» (video)

Από -

Η Ένωση Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελλάδος (ΕΣΠΕΚ) διεκδικεί δυναμικά μια σειρά αιτημάτων από το περασμένο φθινόπωρο, τα οποία και παρουσίασε στην ανοιχτή συζήτηση «Δώσε λίγη αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο», με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής. Μετά και το κείμενο όπου προτείνεται μια σειρά από λύσεις στο κάθε ένα από αυτά, το οποίο συνέλλεξε περισσότερες από 150 υπογραφές και διαβάζετε παρακάτω, τώρα η Ένωση προχωρά σε μια νέα πρωτότυπη κίνηση.

Ενόψει της απονομής των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή (24/2), όπου η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια σε 10 κατηγορίες, η ΕΣΠΕΚ του αποστέλλει βιντεο-γράμμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Στο δίλεπτο κλιπ βλέπουμε τον Μάκη Παπαδημητρίου να επισκέπτεται την Κινέττα, την περιοχή όπου γυρίστηκε το σόλο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Λάνθιμου και από την οποία πήρε τον τίτλο του, με τον ηθοποιό να υπενθυμίζει στο γράμμα από πού ξεκίνησε ο σκηνοθέτης και πόσο τελικά έχει αλλάξει τόσα χρόνια μετά η ελληνική κινηματογραφική πραγματικότητα. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κατσούπης σε σενάριο των Σπύρου Κρίμπαλη και Ζαχαρία Μαυροειδή.

Δείτε το «Γράμμα στο Γιώργο Λάνθιμο» εδώ:

Διαβάστε τα αιτήματα της ΕΣΠΕΚ εδώ:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Σχετικά Θέματα