Τρέιλερ

Η ανατριχιαστική φαντασία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μας φέρνει τις «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» (video)

Από -

Με το σενάριο και την παραγωγή να φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο («Η Μορφή του Νερού», «Ο Λαβύρινθος του Πάνα») το τρέιλερ του «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» είναι τόσο ανατριχιαστικό όσο ακούγεται.

Η ιστορία έχει ως εξής: στη μικρή πόλη του Μιλ Βάλει μία παρέα παιδιών επισκέπτεται την εγκαταλελειμμένη έπαυλη της οικογένειας Μπέλλοουζ. Εκεί, ανακαλύπτουν ένα βιβλίο γραμμένο από την Σάρα, μέλος την οικογένειας, που μετέτρεψε τις τραυματικές εμπειρίες που είχε ως παιδί, σε τρομακτικές ιστορίες. Η ανάγνωσή του, όμως, θα ταράξει τις ζωές των παιδιών καθώς το βιβλίο κρύβει περισσότερα απ’όσα νόμιζαν. Ανεξήγητα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στο Μιλ Βάλει και σιγά-σιγά οι φανταστικές ιστορίες της Σάρα μετατρέπονται σε πραγματικότητα που κυνηγά την παρέα και ολόκληρη την πόλη.

Βασισμένη στην ομώνυμη και επιτυχημένη σειρά βιβλίων του Άλβιν Σβάρτζ «Scary Stories to Tell in the Dark», με αναρίθμητους θαυμαστές παγκοσμίως, η ταινία έθεσε από νωρίς ψηλά τον πύχη ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναγνωστών. Ίσως για αυτό η παραγωγή επιλέγει και τους έμπειρους Τζέικ Τζίλενχαν και Κάρεϊ Μάλιγκαν να πλαισιώσουν το νεανικό καστ, με πρωταγωνίστρια τη Ζόι Κολλέτι («Annie», 2014).

Μπορεί ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να μην κατάφερε να σκηνοθετήσει τις «Τρομακτικές Ιστορίες στο σκοτάδι», όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, και να τις αφήσε στα χέρια του Άντρε Όρβενταλ («Trollhunter», 2010) αλλά η εμπλοκή του στο σενάριο και την παραγωγή μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Δείτε το τρέιλερ του «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι» εδώ: