Νέα

H «Πολυξένη» είναι η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ

Από -

Η «Πολυξένη», το δράμα εποχής της Δώρας Μασκλαβάνου, είναι η επίσημη πρόταση της αρμόδιας επιτροπής γνωμοδότησης με πρόεδρο τον Μανούσο Μανουσάκη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας. Μοναδική εκκρεμότητα για να επικυρωθεί επίσημα η πρόταση είναι η υπογραφή της υπουργού.

Η ταινία τοποθετείται στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του ’70. Εκεί η νεαρή Πολυξένη, η οποία υιοθετήθηκε το 1957 από ζευγάρι ευκατάστατων Κωνσταντινουπολιτών, χάνει το θετό πατέρα της και καλείται να ανταπεξέλθει μαζί με τη μητέρα της στα νέα δεδομένα. Όταν το περιβάλλον γύρω της γίνει εχθρικό, και απομονωθεί από την οικογένειά της, θα έρθει αντιμέτωπη με ένα ύπουλο σχέδιο υφαρπαγής της κληρονομιάς της.

Η «Πολυξένη» την περασμένη άνοιξη απέσπασε 4 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: α’ γυναικείου ρόλου (Κάτια Γκουλιώνη), β’ γυναικείου ρόλου (Λυδία Φωτοπούλου), διεύθυνσης φωτογραφίας (Κλαούντιο Μπολιβάρ) και σύνθεσης μουσικής (Νίκος Κυπουργός).

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Georgios Avramidis πριν από 2 μήνες

    Εξαιρετική ταινία και συγκλονιστική η ερμηνεία της Κάτιας Γκουλιώνη. Απορώ με τη χαμηλή βαθμολογία ... Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή και κάνει πιο έντονη τη συγκινητική ιστορία, που βασίστηκε σε αληθινά περιστατικά. Το μόνο που θα ήθελα περισσότερο είναι η σκιαγράφηση και των υπολοίπων χαρακτήρων που μένουν θολοί και μετέωροι. Έτσι τονίζεται μεν η ιστορία της πρωταγωνίστριας, αλλά δεν υπάρχει ο συνδετικός κρίκος που να αιτιολογεί τις αντιδράσεις και την εχθρικότητα στο περιβάλλον.

  • katia πριν από 5 μήνες

    σιγουρα θα το σηκωσουμε. δεν ειναι τυχαίο οτι ο μανουσος μανουσακης βεβαιως βεβαιως ειναι προέδρος της επιτρόπης που το αποφάσισε. μην υποτιμάτε την επιρρόη του στο αμερικανικο στερέωμα.