Βίντεο

Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Λούγκερ»

Από -

Λίγο καιρό αφού κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας, έφτασε η ώρα να συστηθούμε με τους κεντρικούς χαρακτήρες του «Λούγκερ».

Η πλοκή του φιλμ περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια Αγγελιδάκη και διαδραματίζεται στην Ελλάδα μετά την Κατοχή μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία. Στα κομβικά για την εγχώρια ιστορία αυτά χρόνια, αποτυπώνεται η περιπετειώδης πορεία της ισχυρούς οικογένειας, η οποία αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας που πάσχιζε να ανέβει και να ορθοποδήσει. Κύριο αντικείμενό της ήταν η ενασχόληση με το εμπόριο πετρελαίου, κάτι που οδήγησε στην απόκτηση σημαντικού πλούτου. Υπό το βάρος του πλούτου, στην ταινία σκιαγραφείται σε βάθος 25 χρόνων η διάβρωση των οικογενειακών σχέσεων, το πώς εκμαυλίζονται τα αισθήματα, αλλά και η αποξένωση των συγγενών μεταξύ τους. Τα μέλη της οικογένειας θα ξεκινήσουν μαζί, από ένα σπίτι, να κοιμούνται δίπλα-δίπλα κατάχαμα, και θα καταλήξουν σε τεράστιες επαύλεις, κενές ωστόσο αισθημάτων και ουσιαστικής επαφής.

banner

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Κώστας Χαραλάμπους («Δεμένη Κόκκινη Κλωστή», «Αγάπη στα 16») ενώ μεταξύ των βασικών ηθοποιών βρίσκουμε τους Τάσο Νούσια, το βραβευμένο με το βραβείο Χορν το 2020 Γιώργη Τσουρή, τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Ερρίκο Λίτση.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021 από την Odeon.

Οι πρωταγωνιστές του «Λούγκερ»:

Οικογένεια Αγγελιδάκη

Τα μέλη της οικογένειας συνιστούν τον πυρήνα των κεντρικών χαρακτήρων.

Παύλος Αγγελιδάκης (Τάσος Νούσιας)

Ο ηγήτορας της οικογένειας. Ο άνθρωπος που οραματίστηκε την άνοδό της και δεν σταμάτησε μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Κοσμάς Αγγελιδάκης (Νίκος Χίλιος)

Ο μεγάλος αδελφός του Παύλου. Οι δικές του πολιτικές γνωριμίες ήταν το εφαλτήριο της ανόδου.

Κλειώ Αγγελιδάκη (Στεφανία Γουλιώτη)

Ο κρυφός έρωτας του Παύλου Αγγελιδάκη. Γυναίκα του νεκρού αδελφού του Στράτου, ο οποίος ήταν ο μικρότερος αδελφός του Κοσμά και του Παύλου, και πέθανε στον Εμφύλιο.

Κώστας Αγγελιδάκης (Γιωργής Τσουρής)

Γιος του Κοσμά. Μέσα από τα δικά του μάτια παρακολουθούμε την ιστορία της οικογένειας.

Αλέξης Αγγελιδάκης (Μάνος Ιωάννου)

Γιος της Κλειώς. Ο ατέρμονος θαυμασμός του για τον θείο του Παύλο θα καθορίσει τη ζωή του.

Σχετικά Θέματα