Φεστιβάλ

Έχετε podcast; Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σας περιμένει!

Με μια καινοτομία διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όταν και ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή φάση της φετινής διοργάνωσης. Η φρέσκια πρόταση του φεστιβάλ αφορά το νέο διαγωνιστικό τμήμα podcast που φιλοξενείται πλέον στο πρόγραμμά του και το οποίο για πρώτη φορά θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/6-4/7).

banner

Η καινούρια ενότητα χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες, οι οποίες αφορούν podcast στα ελληνικά και τα αγγλικά. Σε καθεμία αντιστοιχεί κι από ένα χρηματικό έπαθλο - βραβείο, τα οποία απονέμει κριτική επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου.

banner

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα έχουν ανοίξει, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια.

Όσα podcast παρουσιαστούν στο φεστιβάλ πρέπει να είναι σε παγκόσμια πρεμιέρα έως και τη λήξη του (5/7), ενώ στη συνέχεια δε θα πρέπει να αναρτηθούν σε οποιαδήποτε δημόσια ή συνδρομητική πλατφόρμα. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και εάν ένα podcast αποτελείται από μια σειρά επιμέρους podcast. Έπειτα, στο διαγωνιστικό τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν: podcast μυθοπλασίας, podcast τεκμηρίωσης, podcast είτε μυθοπλασίας είτε τεκμηρίωσης που ενσωματώνουν συνεντεύξεις στην αφήγησή τους. Η διάρκειά τους πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 20'-60'.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα podcast τους έως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 στις 17:00 ώρα Ελλάδας. Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ εδώ: link:https://form.jotform.com/210922658970058.

Σχετικά Θέματα