Κριτική

Έτσι Είναι η Ζωή

Από -

Το δημιουργικό δίδυμο των «Άθικτων» στήνει ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνει με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες.

Τρία εκατομμύρια Γάλλοι έτρεξαν στις αίθουσες για την τελευταία ταινία των δημιουργών των «Άθικτων» (η τρίτη εμπορικότερη όλων των εποχών με 19,5 εκατομμύρια) Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, οι οποίοι κατορθώνουν κάθε φορά, ακόμα και στο κωμικότερο «Το Καλοκαίρι της Ζωής μας» ή στην κοινωνική δραμεντί «Samba», να συνδυάζουν το χιούμορ και τη συγκίνηση με έναν παλιομοδίτικα εύληπτο, χαριτωμένο τρόπο. Γι’ αυτό και η καλλιτεχνική αναγνώρισή τους από τη γαλλική κινηματογραφική ακαδημία, η οποία τους χάρισε εννιά υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ για τους «Άθικτους» και δέκα (έστω και χωρίς νίκη) για το «Έτσι Είναι η Ζωή».

Το πώς είναι η ζωή θα δείξουν στον Μαξ, έναν υπεύθυνο οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων για τρεις ολόκληρες δεκαετίες, τα κωμικοτραγικά παιχνίδια της μοίρας μέσα σε ένα βράδυ. αυτό της γαμήλιας δεξίωσης του Πιέρ και της Ελενά. Ένα μαγευτικό κάστρο του 17ου αιώνα φιλοξενεί το κοσμικό και πανάκριβο event, το οποίο ο προνοητικός Μαξ συντονίζει με ψυχραιμία και, όταν κάτι πάει στραβά, με επιδέξιο αυτοσχεδιασμό. Μόνο που αυτήν τη βραδιά πολλά είναι αυτά που στραβώνουν, από τους τσακωμούς του Μαξ με τη σύζυγο και την ερωμένη του, τα προβλήματα με το φαγητό, τη μυστική επίσκεψη ενός εφοριακού, τους διαπληκτισμούς της νευρικής βοηθού του με τον ρέμπελο τραγουδιστή και τις γκάφες του φωτογράφου μέχρι τις αδέξιες παρεμβάσεις του ξιπασμένου γαμπρού.

Αν όμως ο Μαξ έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος με το απρόοπτο, οι Νακάς και Τολεντανό στήνουν ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνουν με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες. Με μια σειρά δισδιάστατων και αστείων χαρακτήρων να πλαισιώνουν τον τελειομανή, μα ανθρώπινα ατελή ως ζωντανό κινηματογραφικό ήρωα Μαξ (συντονισμένος μέχρι τελευταίας νότας ο πάντα συγκρατημένος Ζαν-Πιέρ Μπακρί), η αξέχαστη γιορτή ολοκληρώνεται αφήνοντας μια γλυκόπικρη όσο και αισιόδοξη επίγευση, σήμα κατατεθέν των δυο εμπορικά φερέγγυων δημιουργών.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 117'.Διανομή: ODEON.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Athinaios πριν από 2 μήνες

    Οτι πρεπει για θερινό σινεμά! Πολυ ευχαριστη ταινία για μια χαλαρή βραδυά. Προτείνεται αφοβα!