Φεστιβάλ

Έρχεται ψηφιακά και δωρεάν το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

«Pilgrims»
«Pilgrims»

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Θεσσαλίας επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά με μια ψηφιακή διοργάνωση, επιτρέποντας στο κοινό από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσει δωρεάν τις δράσεις του. Η 13η βερσιόν του σινε-φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μές της πλατφόρμας https://iffl.gr/, από τις 27 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, ενώ όλες οι προβολές θα είναι με ελεύθερη είσοδο. Ανάμεσα στις 308 συμμετοχές που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν να προβληθούν 74 ταινίες μικρού μήκους, από τις οποίες οι 34 είναι ελληνικές, καθώς και 25 animation.

banner

Επιπλέον, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα παρουσιάσει το αφιέρωμα «Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία», με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων, το οποίο θα περιλαμβάνει σχετικά φιλμ, βίντεο με συνεντεύξεις, στοχεία και μαρτυρίες καθώς και online ομιλίες και διαλέξεις. Το φθινόπωρο θα παρακολουθήσουμε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με μία σχετική θεματική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία.

Οι ταινίες θα διαγωνιστούν αντίστοιχα σε Εθνικό και Διαγωνιστικό τμήμα, με κριτική επιτροπή τους Τζίνα Πετροπούλου (καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και παραγωγό), Γιώργο Γεωργακόπουλο (σκηνοθέτη), Μαρίνα Τσικλητήρα, (δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου) Άκυ Μητσούλη (σκηνοθέτη) και Ρόμπυ Εκσιέλ (καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΦΚΛ).

banner

Στο τμήμα animation την τριμελή επιτροπή απαρτίζουν οι Αντώνης Ντούσιας (σκηνοθέτης), Ιφιγένεια Σδούκου (εικαστικός) και Βαγγέλης Ρεμπάπης (φιλόλογος και κριτικός κινηματογράφου).


Δείτε εδώ όλες τις ταινίες που θα προβληθούν https://iffl.gr/

Σχετικά Θέματα