Νέα

Εργαστήριο casting στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από -

© Βασίλης Βερβερίδης / motionteam.gr
© Βασίλης Βερβερίδης / motionteam.gr

Στο πλαίσιο του φετινού του προγράμματος, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια σειρά εργαστηρίων για νέους ηθοποιούς με θέμα το casting. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με στόχο την καθοδήγηση ανερχόμενων ηθοποιών και την εξοικείωσή τους με τον χώρο του κινηματογράφου. Το workshop έχει τίτλο «Auditioning Steps at the International Market» και διεξάγεται στις 5 Νοεμβρίου με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του International Casting Directors Network.

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του χώρου θα παρευρεθούν στο σεμινάριο για να μιλήσουν στους συμμετέχοντες σχετικά με τα μυστικά του casting, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό και live παρουσιάσεις ως παραδείγματα. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι casting directors Ναταλί Σερόν και Τζέρεμι Ζίμερμαν θα μοιραστούν με το κοινό γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του casting.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει συνολικά 4 ώρες και συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος, ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι θα αποστείλουν το βιογραφικό τους μαζί με ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης στα αγγλικά στη διεύθυνση tiffworkshop@gmail.com.

banner

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.