Κριτική

Εγώ, ο Απαισιότατος 3

Από -

Ο Γκρου ανακαλύπτει πως έχει έναν δίδυμο αδερφό και μαζί θα συνεργαστούν πάνω σε άλλη μία ληστεία. Η τρίτη ταινία είναι μια διασκεδαστική προσθήκη στις περιπέτειες του Γκρου, δείχνει όμως κάποια σημάδια κόπωσης.

Η τεράστια επιτυχία τού «Εγώ, ο Απαισιότατος 2» και η φρενίτιδα των Μίνιονς που τη διαδέχτηκε οδήγησαν σχεδόν αυτόματα σε άλλο ένα σίκουελ. Πλέον ο Γκρου έχει περάσει στην πλευρά των «καλών» και ως πράκτορας καλείται να αντιμετωπίσει τον πρώην σταρ των ’80s και νυν κακοποιό Μπαλτάζαρ Μπρατ. Η νοσταλγία για την αισθητική εκείνης της περιόδου φαίνεται ότι έφτασε και στα blockbuster animations, καθώς τα όπλα του Μπρατ περιλαμβάνουν ένα walkman, έναν κύβο του Ρούμπικ και τις... θανατηφόρες χορευτικές κινήσεις του.

Ο Μπρατ γίνεται με ευκολία ο πιο επιτυχημένος νέος χαρακτήρας των ταινιών, καθώς πραγματοποιεί διαρρήξεις ακούγοντας Μάικλ Τζάκσον, ενώ προσφέρει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του φιλμ. Ο Γκρου αδυνατεί να τον συλλάβει κι έτσι η υπηρεσία των απολύει. Άνεργος και απογοητευμένος, ανακαλύπτει από το πουθενά τον δίδυμο αδερφό του, ο οποίος θέλει να τον βοηθήσει. Η τρίτη ταινία της σειράς είναι μια διασκεδαστική κινηματογραφική προσθήκη στον κόσμο των Μίνιονς, δείχνει όμως κάποια σημάδια κόπωσης, ενώ η εμφάνιση του άγνωστου αδερφού χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον της. 

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: U.I.P.