Κριτική

Δυο Καρδιές

Από -

Δύο ξεχωριστές ιστορίες ενώνονται με τραγικό μα αισιόδοξο και πολύ ανθρώπινο τρόπο από την τρυφερή σκηνοθέτιδα του «Suzanne».

Οι κινηματογραφικές μεταμοσχεύσεις καρδιάς συνοδεύονται συχνά από μια μεταφυσική αύρα που συνδέει αυτό το βασικό ανθρώπινο όργανο με τα συναισθήματα του (πρώην και νυν) κατόχου του. Για την Κατέλ Κιγεβερέ όμως, την τρυφερή σκηνοθέτιδα του «Suzanne», σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα είναι πολύ πιο πεζά αλλά και πολύ πιο σύνθετα, πιο ανθρώπινα. Έτσι, γύρω από την υπόθεση του μοιραίου τραυματισμού ενός 19χρονου δύο ξεχωριστές ιστορίες ενώνονται με τρόπο επιστημονικά ντοκιμαντερίστικο (η όλη διαδικασία μιας μεταμόσχευσης καρδιάς) και ταυτόχρονα δραματικά γλυκόπικρο, εστιασμένο στα σιωπηλά και ηχηρά, μικρά και μεγάλα διλήμματα των χαρακτήρων.

Βασισμένη σε βιβλίο της Μαϊλίς ντε Κερανγκάλ, η Κιγεβερέ δίνει στην καρδιά του νεαρού Σιμόν πρωταγωνιστικό ρόλο και την αναδεικνύει σε αφηγηματικό όχημα μιας συναρπαστικής διαδρομής. Σε αυτή θα συναντήσουμε την απογοήτευση και την ελπίδα, τη διαχείριση της απώλειας και τη δύναμη των οικογενειακών δεσμών, τις ανθρώπινες επιλογές και τα παιχνίδια της μοίρας. Θέματα μεγάλα και διαχρονικά, τα οποία η Κιγεβερέ σχολιάζει διακριτικά και σχεδόν πάντα εύστοχα μέσα από λεπτομέρειες, υπονοούμενα και λεπτές κινηματογραφικές αποχρώσεις.

Γαλλία, Βέλγιο. 2016. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης