Νέα

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών

Από -

Δύο ανερχόμενοι νέοι κινηματογραφιστές, ο Γιώργος Ζώης («Interruption») και η Ζακλίν Λέντζου, θα ταξιδεύουν τον επόμενο μήνα στο φεστιβάλ των Κανών με τις νέες μικρού μήκους ταινίες τους συμμετέχοντας στην Εβδομάδα της Κριτικής.

Γιώργος Ζώης
Γιώργος Ζώης

Ο συχνός επισκέπτης των ευρωπαϊκών φεστιβάλ Γιώργος Ζώης, θα παρουσιάσει στην Κρουαζέτ το δυστοπικό sci-fi «Third Kind» σε ειδική προβολή, της οποίας το σενάριο συνυπογράφει η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Η ταινία που γυρίστηκε εξολοκλήρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, θέλει τη Γη να έχει εγκαταλειφθεί από το ανθρώπινο είδος που πλέον ζει στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη αναζητώντας την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέπεται από αυτόν. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει το μουσικό alter ego του σκηνοθέτη Γιάννη Βεσλεμέ («Νορβηγία»), Felizol.

«Third Kind»
«Third Kind»

Η Ζακλίν Λέντζου έχει αποδείξει τις σκηνοθετικές της ικανότητες με τις μικρού μήκους «Αλεπού» και «Hiwa», οι οποίες συμμετείχαν στα φεστιβάλ της Βενετίας και του Λοκάρνο αντίστοιχα, και τώρα συμμετέχει για πρώτη φορά στις Κάνες με το φιλμ «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» που εντάχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας της Κριτικής.

banner
Ζακλίν Λέντζου
Ζακλίν Λέντζου

Βασική ηρωίδα της ταινίας είναι η Σοφία, η οποία Παραμονή Πρωτοχρονιάς έχει ένα όνειρο πως ενώ περπατάει στην έρημο, μαθαίνει ότι είναι άρρωστη. Δεν το λέει όμως σε κανέναν και υποκρίνεται ότι δεν τη νοιάζει. Άραγε, έχει χάσει την καρδιά της;

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σοφία Κόκκαλη («Μικρά Αγγλία», «Νήμα»).

«Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς»
«Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς»

Σχετικά Θέματα