Νέα

Δωρεάν ταινίες στην ψηφιακή Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ»
«Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ»

Στην πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα της η Ταινιοθήκη της Ελλάδος λανσάρει μια σειρά διαδικτυακών προβολών, με σπάνιες ταινίες οι οποίες αποκαλύπτουν μια πρωτόγνωρη εικόνα της Αθήνας και προσφέρουν μοναδικό πλούτο πληροφοριών για τον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του '20 και του '30.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η επιλογή των ταινιών έγινε με ιστορικά κριτήρια ώστε το κοινό, να διαπιστώσει την εξέλιξη όχι μόνο του ελληνικού σινεμά αλλά και του ελληνικού τοπίου στο πέρασμα των χρόνων. Ταυτόχρονα, έτσι δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους θεατές να πάρουν μια δυνατή γεύση  από το αρχείο της Ταινιοθήκης και την πολύπλευρη δράση της.

Η έναρξη γίνεται την Τετάρτη 8/4 στις 20.00, με την ψηφιακή πρεμιέρα της ταινίας «Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924, Τζόζεφ Χεπ). Πρωταγωνιστής είναι ο Νικόλαος Σφακιανάκης στο ρόλο ενός αιώνια αγαθού κατεργάρη, ο οποίος περιπλανιέται από το Φάληρο έως το Ηρώδειο, πάντα ερωτευμένος και απίστευτα γκαφατζής. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα για τρεις μέρες και έπειτα θα αντικατασταθεί από άλλη.

Ήδη στο σάιτ της Ταινιοθήκης μπορείτε να βρείτε τη μικρού μήκους «Η Ρόδα» (1964, Θόδωρος Αδαμόπουλος) μια ταινία στην οποία, όπως προδίδει ο τίτλος της, πρωταγωνιστεί μια ρόδα(!) που περιπλανιέται στην Αθήνα.

«Η Ρόδα»
«Η Ρόδα»

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των διαδικτυακών προβολών:

Τετάρτη 8/4: «Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ» (Τζόζεφ Χεπ, 1924)
Σάββατο 11/4: «Αστέρω» (Δημήτρης Γαζιάδης, 1929)
Τρίτη 14/3: «Ο Μάγος της Αθήνας» (Αχιλλέας Μαδράς, 1931)
Παρασκευή 17/4: «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» (Δημήτρης Τσακίρης, 1932)
Δευτέρα 20/4: «Κοινωνική Σαπίλα» (Στέλιος Τατασόπουλος, 1932)

Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη online για τρία 24ώρα.

Σχετικά Θέματα