Νέα

Δημιουργία film office και φεστιβάλ κινηματογράφου στα Ιωάννινα

Από -

Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις που συνοδεύουν την εφαρμογή του cash rebate στη χώρα μας, μέτρο που έχει φέρει πολλαπλές παραγωγές του εξωτερικού για γυρίσματα στην Ελλάδα την τελευταία διετία, οδήγησε την Περιφέρεια Ηπείρου στη δημιουργία ενός film office στην περιοχή.

Η λειτουργία του κινηματογραφικού γραφείου θα είναι αφιερωμένη στην προώθηση, υποδοχή και εξυπηρέτηση των αναγκών των παραγωγών που θα δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο. Η ανακοίνωση της δράσης του film office γίνεται στις 18/9, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς - Aκρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα. Την ίδια μέρα και μέχρι τις 21/9, θα ξεκινάει τριήμερο φεστιβάλ δωρεάν προβολών με τις ταινίες: «Το Κόλπο του Αιώνα» (Άριελ Γουίνογκραντ, 2020), «Ευτυχία» (Άγγελος Φραντζής, 2019) την οποία προλογίζει η πρωταγωνίστρια Κάτια Γκουλιώνη, «Ταξίδι στην Ελλάδα» (Μάικλ Γουιντερμπότομ, 2020), «Το Απέραντο Γαλάζιο» (Λικ Μπεσόν, 1988) και τέλος, μικρού μήκους ταινίες από το film office της Απούλια.

Μεταξύ των προβολών θα υπάρξουν εισηγήσεις από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αντώνη Κιούκα, από τη διευθύντρια του Hellenic Film Commission Βένια Βέργου και τον εκτελεστή παραγωγό της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» Νίκο Γιαννόπουλο.

Σχετικά Θέματα