Νέα

Δείτε τη βραβευμένη μικρού μήκους «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, τα τρία βραβεία στο σημαντικότερο φεστιβάλ για μικρού μήκους του Κλερμόν Φεράν (καλύτερη ταινία Canal+, ειδικό βραβείο επιτροπής, υποψηφιότητα EFA στα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά βραβεία) και πλήθος συμμετοχών σε διεθνείς διοργανώσεις, η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου είναι πλέον ελεύθερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο, καθώς επιλέχθηκε στο πλαίσιο του Vimeo Staff Picks.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά μια γυναίκα η οποία την ώρα που κατευθύνεται σε μια οντισιόν για το ρόλο της σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Καθώς περπατά στη Λεωφόρο Πατησίων, παλεύει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της.

Αναφορικά με τη μικρού μήκους σημειώνει ο σκηνοθέτης: «Η ταινία αυτή είναι η προσπάθειά μου να καταλάβω τη μητέρα μου, ένα πλάσμα αξιοθαύμαστης ευαισθησίας, που τη θυμάμαι να ακροβατεί μεταξύ της γυναικείας φύσης της, των στερεότυπων για τις γυναίκες και των αληθινών επιθυμιών της. Αυτό που μπορώ να δω τώρα είναι ότι έδωσε σκληρές μάχες, κερδίζοντας κάποιες και χάνοντας άλλες».

Δείτε τη «Λεωφόρο Πατησίων» εδώ: