Νέα

Δείτε on demand τον ιρανικό «Φύλακα»

Μια από τις ταινίες που δεν πρόλαβε να ευδοκιμήσει στις αίθουσες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, ήταν και ο «Φύλακας» του Νίμα Τζαβίντι.

Το ιρανικό δράμα διαδραματίζεται τη δεκαετία του '60, όταν μια φυλακή στη μέση του πουθενά είναι έτοιμη να κατεδαφιστεί. Ο διοικητής της, ο ταγματάρχης Γιαχέντ, οργανώνει την εκκένωσή της γεμάτος ενθουσιασμό για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Πλέον η ταινία είναι διαθέσιμη σε όλους μέσω της υπηρεσίας on demand του Vimeo, όπου κανείς μπορεί να τη νοικιάσει για ένα 24ωρο με μόλις € 1,5. Δείτε τον «Φύλακα» εδώ.

Ο Χρήστος Μήτσης έγραφε στην κριτική του για την ταινία: «Ιρανικός ρεαλισμός, διακριτική σάτιρα και κλειστοφοβικό θρίλερ δένουν σε έναν ενδιαφέροντα κινηματογραφικό συνδυασμό, ο οποίος δεν παραμελεί την καλοστημένη πλοκή για χάρη κοινωνικών ή ψυχολογικών σχολίων. Υποδειγματική η χρήση της υποδόριας ειρωνείας (η αυταρέσκεια του ταγματάρχη, η ανικανότητα των αστυνομικών) και η σκηνοθετική προσέγγιση του άδειου "λαβύρινθου"». Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.